add-memberalign-toparrow-leftarrow-rightbellblockcalendarcamerachatchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-upcircle-with-crosscomposecrossfacebookflagfolderglobegoogleimagesinstagramkeylocation-pinmedalmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1pagepersonpluspollsImported LayersImported LayersImported LayersshieldstartwitterwinbackClosewinbackCompletewinbackDiscountyahoo

DPC Java Bár Message Board › Java applet sebezhetőségek

Java applet sebezhetőségek

Csaba T.
user 40621912
Fresno, CA
Post #: 13
Ez a hír elég érdekes, kíváncsi lennék a véleményekre:
http://index.hu/tech/...­
Vegyük észre, hogy az index csak az MTI hírt vette át, valószínűleg szórul szóra megjelenik majd máshol is a laikus médiában. Kérdéseim:
1. Mennyiben súlysabb ez a sebezhetőség, mint a pár hónappal korábbi 2-3 másik appletet célzó támadás?
2. Mikor futtattál utoljára appletet böngészőből a webről? (Oké, sajna az egyetem Juniper VPN kliense Linuxon végrehajt egy appletet, de azon kívül én talán 10 éve)
3. Mi az hogy "ritkán kerül sor arra, hogy kifejezetten számítástechnikai biztonsággal foglalkozó cégeken kívül kormányzati szervek is biztonsági figyelmeztetést adjanak ki egy szoftverre". Őőő. Izé. A CERT nem ad ki minden nyilvános sebezhetőségről jelentést?
4. "a biztonsági résen keresztül a hekkerek megbízható weboldalakat is megfertőzhetnek, és azon keresztül tudnak rosszindulatú szoftvereket telepíteni az oldalakat felkereső számítógépekre". Azt tudjuk hogy rengeteg banki szoftver rendszer Java alapú. Azt hittem ezek az applet támadások kliens oldalon támadnak. Szervert is lehet támadni? Igaz-e ez? Ez új erre a mostani sebezhetőségre nézve?
5. Ha valami a hírben eltólzott vagy fals információ, akkor lehetőség van-e az MTI hírt javítani valahogy?

Ez az egész könnyen elmehet abba az irányba, hogy a média alaptalanul általánosítja a támadásokat. Pl. appletek helyett az egész Java rendszert kiáltja ki sebezhetőnek (szerintem sok laikusnak azonnal ez jön le, azt se tudják mi az az applet). Kliens és szerver oldal.
A former member
Post #: 12
CERT mai jelentésében már pontosítja a helyzetet, de az érintett verziószámot tekintve még mindig ellentmondásos a helyzet, szerintem.
http://malware.dontneedcoffee.com/2013/01/0-day-17u10-spotted-in-while-disable.html­
http://krebsonsecurity.com/2013/01/zero-day-java-exploit-debuts-in-crimeware/­

A szerver részt még én sem látom át, hogyan fertőzhetné meg a szervert vagy futtathatna ott kódot a kliensről.

Az biztos, hogy most is nagy láng él a történet, mint a legutóbbi esetben. Akkor is (a java) világvége hangulatot/pánikot igyekeztek kelteni az egész mögé.

Kérdés, hogy az Oracle mit fog lépni a 15.-re ígért javítással, mennyire lesz sikeres a javítás.

Addig is a biztonságosabb kódoláshoz:
https://www.securecoding.cert.org/confluence/display/java­
https://www.owasp.org/index.php/Hungary­
Csaba T.
user 40621912
Fresno, CA
Post #: 14
Csaba T.
user 40621912
Fresno, CA
Post #: 15
Az MTI hírben azért hangsúlyozhatják, hogy a CERT figyelmeztet, mivel a szokásos sebezhetőségi besoroláson kívül valóban a kikapcsolásra is buzdítanak:
https://www.cert.org/blogs/certcc/2013/01/java_in_web_browser_disable_no.html­
A másik dolog pedig, hogy állítólag ha az Internet Explorerben kikapcsolják a Java add-on-t, még akkor is kihasználható a sebezhetőség. Emiatt juthatnak arra a következtetésre egyes helyeken, hogy a legbiztonságosabb, ha a Java-t teljesen uninstallálják.
Amúgy a sebezhetőség már egy ideje elérhető több exploit kitben is. Az underground körök egy lépéssel előrébb járnak.
Powered by mvnForum

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy