addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

budapest.js - JavaScript Hungary Meetup September

 • Sep 27, 2010 · 7:00 PM

Szeptember 27-én, hétfőn, a Colabsban találkozunk ismét. Négy témával készültetek, úgy mint:


 • Farkas Máté: Automatikus pontosvessző beszúrás JavaScriptben

 • Szász Tibor: JavaScript keretrendszer építése MVC szemléletben

 • Bácsi László: jQuery trükkök

 • Hardi János: Disruptive Code konferencián jártam

Részleteiben:
Farkas Máté: Automatikus pontosvessző beszúrás JavaScriptben Micsoda?! Igen, ilyen is van, még ha kicsit hosszú is a neve. Minden nyelvnek megvan a maga rigolyája (emlékszünk, a C-ben a struct után kötelező a pontosvessző), a JavaScriptben is kötött a szintaxis, de az az érzés, mintha ezt nem kéne annyira komolyan venni. Előadásomban ezt a témakört szeretném körbejárni a teljesség igényével.
Szász Tibor: JavaScript keretrendszer építése MVC szemléletben A JavaScript alkalmazások egyre komplexebb feladatokat látnak el. Egy webes alkalmazásnál gyakran egyetlen lapletöltés történik és onnantól számítva már csak a JS kód dolgozik, némi szerver támogatást igénybe véve esetleg. Ahhoz, hogy egy ilyen alkalmazás fenntartható, átlátható és könnyen bővíthető legyen, szükség van egy kódrendező elvre. Itt a már más területeken bizonyított MVC szemlélet megfelelő alternatíva lehet. Készítettem egy egyszerű MVC keretrendszet, ami támogatja ilyen jellegű alkalmazások létrehozását. Az előadásomban ennek működését és tudását szeretném bemutatni egy rövid ismertető, majd egy demó alkalmazáson keresztül.
Bácsi László: jQuery trükkök Kódszervezés, DOM change kezelés, Ajax request lifecycle stb.
Hardi János: Disruptive Code konferencián jártam Hardi János és Bódi Ádám a Prezi színeiben indulnak a rendezvényen. Mesterségük címere:
Migrating from Flash to Html 5 -- Prezi experiences. János kinti élményeikről mesél.

Join or login to comment.

 • Máté F.

  Jók voltak az előadások, és különösen tetszettek az ezek hatására kialakult beszélgetések. Értékes véleményeket hallottam.

  September 29, 2010

 • Adam B.

  Remek előadások, érdekes szakmai eszmecserék :)

  September 28, 2010

30 went

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy