add-memberalign-toparrow-leftarrow-rightbellblockcalendarcamerachatchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-upcircle-with-crosscomposecrossfacebookflagfolderglobegoogleimagesinstagramkeylocation-pinmedalmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1pagepersonpluspollsImported LayersImported LayersImported LayersshieldstartwitterwinbackClosewinbackCompletewinbackDiscountyahoo

Business Espresso - Sales? Sales. Sales!

Nem az ötlet a legnehezebb. Nem a HR. Nem, nem is az adóbevallásod. Itt, Kelet-közép-Európában általában az eladáson akadunk el. Nem hiszed? Csak próbáld ki: limonádéspult, nosza. 

4 harcedzett sales-es fog mesélni nekünk arról, milyen is  eladni:

Mi a különbség B2B és B2C között?
Beck György, aki szervezetfejlesztés és  tréning területén szerzett elismert helyet magának, számos sales-es képzésében is komoly szerepet játszott az elmúlt 20 évben. Alapozni fog 15 percben - mert a sales is stabil alapokat kíván.
Gyuriról többet itt találsz: hu.linkedin.com/pub/gyuri-beck/12/73/932

Mi az a H2H? És miért hallunk róla olyan keveset?
Bátki Tibor harcedzett sales-es, elsősorban B2B-ben ad el. Egy olyan stratégiáról beszél majd neked, amit sok szakmai vita övez, mégis jól tartja magát a sales-tudomány hajnala óta.
Tiborról többet itt találsz: hu.linkedin.com/pub/tibor-bátki/43/944/145

Nagy, drága és nehezen alakítható? Add el.
Mónos Balázs olyan dolgot ad el, aminek nincs szabott ára, hatalmas a verseny a területen, és a piac is veszettül hullámzik. Rájöttél? Igen, ingatlan. Megosztja veled a tapasztalatait.
Balázsról többet itt találsz: 
hu.linkedin.com/pub/balazs-monos/32/10b/b05

Networkön keresztül a biztosítástól a tréningig
Fertői Zsigmond közgazdász, tréner egyetemistaként kezdte a sales-t és azóta sem hagyta abba. Trénerként "önmagát adja el", méghozzá elsősorban kapcsolatokon keresztül.
Zsigmondról többet itt találsz: https://www.facebook.com/fertoi.zsigmond

Az előadások rövidek lesznek - pontosan azért, hogy beleférjen a rengeteg kérdés, amit te hozol. Készülj vagy akár kezdd idehajigálni a kérdéseket kommentbe.

Találkozz reggeli mellett azokkal, akik tudják, hogy az üzletet nem lehet elég korán kezdeni. Építs új kapcsolatokat és tanulj, cserélj tapasztalatokat. Ébresztő beszélgetés után érdemi networking.

Belépő: 1.500 Forint, amit a szokásosnál is frissebb reggeli ropogtatnivalóra, hirtelenfőtt kávéra, illatos teára, azaz teljes egészében a közösségre, vagyis rátok költünk.

A rendezvény partnere a H13.

Ha jelentkezel, gondold komolyan, és ne késs. Köszönjük.

Join or login to comment.

 • Balázs T.

  Én azért tanultam valamit az előadásokból. Az elején hangzott el, hogy a sales a legősibb mesterség. Akkor azt gondoltam, hogy ez nem így van, hiszen az a prostitúció. Az előadások végére rájöttem, hogy a kettő ugyanaz, tehát az előadónak igaza volt. ;)

  Komolyra fordítva a szót, én azt gondolom, nem célszerű ilyen átfogó témában elméleti előadásokat tartani. Nagyon felszínes lesz. Ha pedig egymás után több mélyebb, konkrétabb témáról beszélnek, akkor hiányzni fog a kontextus ill. nehéz őket kapcsolni. Legjobb talán, ha az előadók egész konkrét eladásokat, stratégiákat mutatnak be a saját tapasztalataikból. Sikertörténeteket érdekesebb esetekről, vagy éppen kudarcokat, megjelölve, mi volt a baj, mit csinálnának másképp. Mónostól hallottunk ilyesmit egyébként (ingatlanos szövege a telefonban).

  amúgy itt van, így kell csinálni, tök egyszerű:

  https://www.youtube.com/watch?v=RgtGjEAQQKw

  2 · June 26, 2014

  • Agnes H.

   Balázs, ha van javaslatod, kérlek, mondd, hogy kire gondolsz.

   June 27, 2014

  • Balázs T.

   Esetleg megkérdezhetitek Prekopcsák Zolit ( http://prekopcsak.hu­ ), sikeres céget építettek, a Radoop-ot, szívesen meghallgatnám, milyen marketinget, sales-t alkalmaztak. De egyéb témában is biztosan tud hasznosat mondani. Főleg mert ő maga nem sales-es gyökerű. ;)

   June 27, 2014

 • Petra V.

  Én nagyon szívesen hallanék egy előadást Bánfalvi Pétertől (nekem az ő "szereplése" tetszett legjobban). Az orvosi szakma, ezen belül is a proktológia nagyon szenzitív terület. Nekem, mint pszichológusnak és coachnak nagyon izgalmas lenne hallani arról, hogy ilyen jellegű szolgáltatást hogyan tud eladni. Hogyan tudja a saját személyes márkáját építeni, hogy hiteles legyen és bízzanak benne az emberek.
  Sokan adunk el szolgáltatásokat, ahol a fő termék mi magunk vagyunk. Szerintem ez egy izgalmas téma lenne.

  3 · June 27, 2014

 • Agnes H.

  999 karakternyi komment jön - kérlek, olvassátok végig.

  A menedzsmentben van, amikor érdemes ünnepelni. Ez most ilyen. Büszkék vagyunk arra, hogy 84 meetupot szerveztünk 2 év alatt - és ezekkel 5-ből 4.73 feletti átlagot értünk el egy folyamatosan növekvő közösségben. Valamit nagyon jól csinálunk. Arra is büszkék vagyunk, hogy előadóink igent mondanak olyan felkérésre, ahol munkájukért cserébe csak az élményt és egy kézszorítást kapnak. Ha megnézitek, kik jöttek eddig, nagyszerű névsort kaptok.

  Élményt jelent előadóinknak az előadások alatti figyelem és utána a beszélgetés, és az is, hogy fejlesztő visszajelzéseket kapnak. Ezért tudunk nektek értéket: nagy neveket és csöndes-okos háttérembereket is hozni úgy, hogy tőletek csak minimális ráfordítást kérünk.

  Mindezt megőrizzük, sőt: fejlesztjük. Az egyik legfontosabb érték, hogy őszinték és aktívak vagytok - ahogy azt a kommentfolyam is mutatja, ha néha csiszolatlanul is. Talán ezen még van mit dolgoznunk.

  Hajrá, Business Meetup.

  5 · June 27, 2014

 • Viliam R.

  Sziasztok, en Szlovakiarol jottem ez eloadasra. Mar sok hasonlo akcion vetem reszt de ez igazan egy nemprofi rendezveny volt szamomra. Picit nagyobak az igyenyeim es a kollegamnak is hasonlo velemenye volt.
  Talan ha minden renszvevo bemutatkozot volna es mondot volna par szot magarol meg azis jobb let volna mint amit hallota es lattam. Bocsi a kritikat de talan elkelene a rendezoknek menni hasonlo akciokra konkurens cegekhez hogy tanuljanak.

  1 · June 26, 2014

  • A former member
   A former member

   Egy olyan felajánlás pl elvehetné az élét, hogy mindenki a vendégetek a következő meetupra aki ezen a meetupon is volt. Csak ötlet.

   June 26, 2014

  • Agnes H.

   Sajnos ezt nem engedhetjük meg magunknak: a BusinessMeetup nonprofit kezdeményezés, azaz ha mindenki a vendégünk, az azt jelenti, hogy jelentős költséget álltak a szervezők. Nem hiszem, hogy olyan hibát követtünk volna el, amiért fizetnünk kellene. Ellenben hiszem, hogy tartozunk nektek azzal, hogy minden tapasztalatot visszaforgatunk, ahogy eddig is tettük. A jókat is.

   3 · June 26, 2014

 • Orova B.

  Az első kivételével az összes előadó elhivatottsága és sztorijai pozitív élményt adtak.
  Viszont szakmai tartalomban nem adott sokat a közönségnek, bár az üzenetek és az előadók hozzáállása jó példák voltak a sikeres saleshez.

  A sales témát szerintem érdemes tovább feszegetni, például megszólaltatva beszerzőket, hogy ők miként látják a sales tevékenységet, mi a jó módszer, mi alapján döntenek és mik az elrettentő hibák.

  3 · June 26, 2014

 • Adam H.

  Közhelyes, felszínes, alacsony színvonalú előadásokat láttam, az első évfolyamos egyetemi prezentációkat idézték fel. Számos tényszerű szakmai tévedés mellett gyakorlatban hasznosítható tudást nem kaptam. Sajnálom, mert nem ezt a szintet szoktátok hozni...

  2 · June 25, 2014

  • Agnes H.

   András, szerencsére kapunk pozitív visszajelzéseket is (volt, akinek hasznos volt) - de azt örömmel fogadom, hogy a véleményedet leírtad. Külön hasznos javaslat, hogy sorozat legyen belőle. Ezt fontolgatjuk mi is. Köszönjük a visszajelzésedet.

   Petra, sajnos a kérdőívezést nem tudjuk vállalni, de ha írsz nekünk akár témajavaslatot, akár más kérést, ötletet, azt minden esetben megfontoljuk. Csináltunk már "rendelésre" nagyszerű meetupot, mert fontosak nekünk a kéréseitek. Szóljatok, kommenteljetek bátran!

   Ádám, Péter, a linket és a véleményeket köszönjük.

   June 25, 2014

  • Petra V.

   Köszönöm Ágnes a válaszodat. Ez a téma engem (is) nagyon érdekel, úgyhogy összeszedem a gondolataimat és küldök néhány javaslatot.

   June 25, 2014

 • András B.

  Nagy mértékben egyetértek Horváth Ádámmal, de sajnálatos módon egyre több ilyen előadást hallok, ahol a fókusz az előadó személyén, tevékenységén van, és nem a hallgatóság igényeire alapul. Holott, úgy gondolom, hogy egy jó előadó minimum alaposan felkészül és legalább egy olyan üzenetet hoz, amivel gazdagabban mehet haza a közönség.

  2 · June 25, 2014

  • Agnes H.

   András, úgy látom, hogy új tagja vagy a közösségnek - örülünk neked, és kérünk, hogy gyere el máskor is. Addig pedig kérdezz körbe bátran, és mi bízunk benne, hogy a több meetupot megjárt tagoktól azt fogod hallani: adunk, nem eladunk.

   June 25, 2014

 • Agnes H.

  Szervezőként nagyon örülök a visszajelzéseknek - köszönöm. Tudjuk, hogy magasan van a léc - mi tettük oda az eddigi 84 meetup során :)

  Kérlek, két dologra figyeljetek (ezzel segítetek nekünk a legtöbbet): legyetek konkrétak abban, hogy mi nem tetszett, és írjátok le azt is, ami jó volt. Így tudunk a lehető legjobban hozzányúlni újra a témához.

  Bár nem pont ide illik, de nagyon fontos: külön köszönet Bánfalvi Péternek, aki ma reggel debütált meetup-moderátorként. Úgy tűnik, nem lehetett könnyű dolga, mert ismét igényes közönség állt össze.

  June 25, 2014

 • Peter N.

  Én is úgy érzem, hogy más volt a hallgatóság elvárása. Nem attól vállalkozó valaki, hogy nem alkalmazottként, hanem vállalkozói igazolvánnyal házal...

  2 · June 25, 2014

 • Daniel F.

  Tényleg a sales a legnehezebb. Úgy tűnik nem csak csinálni, de beszélni is róla.

  2 · June 25, 2014

 • Mónos B.

  I loved it! Fantastic crowd with awesome questions.

  1 · June 25, 2014

 • Aurel B.

  ..

  June 23, 2014

 • Dániel F.

  .

  June 22, 2014

 • Gyuri B.

  A B2B lényege nem az, hogy a vevőd eladó, hanem az, hogy üzleti alapon gondolkodó fogyasztó, azaz nem fog hirtelen ötlettől vezérelve vásárolni, hanem nagyon is megnézi, hogy mit vesz. A kérdés az, hogy ezt hogyan teszi és tudunk-e alkalmazkodni hozzá? (Ha el akarunk adni.)

  May 28, 2014

  • Endre A.

   Igazad van neked is, de erős a gyanúm, hogy itt másfajta megközelítésben lesz tálalva a téma. Anélkül, hogy spoilereznék: Mi a jobb? Ha van 100 vevőd, vagy ha van 100 "viszonteladód"­? Persze csak tippelek.

   May 28, 2014

  • Agnes H.

   Gyuri, a pontosítást köszönjük - a megfogalmazás ködös volt, a te értelmezésed pedig egy a lehetségesek közül.
   Rezo: nem, nem ez a megfejtés :)

   May 28, 2014

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy