addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Programma #devdate, User Interaction, 30 augustus

Programma, 30 augustus 2012

16.30 – Ontvangst en registratie gasten met hapjes

17.30 – Start #devdate en welkomstwoord door dagvoorzitter Ben van der Burg
Ben van der Burg is Commercieel Directeur bij Triple IT en mede-eigenaar van de start-ups Slidejockey en Repudo. Hij spreekt vaak op BNR radio of andere kanalen over thema's als mobile en (technische) innovatie. Tussen 1986 en 1991 was Ben langebaan-schaatser, in 1990 werd hij tweede op de WK Allround in Innsbruck.

17.45 – dr. Wijnand IJsselstein - Professor Cognition and Affect in Human-Technology Interaction Tu/e
Human Technology Interaction. Als psycholoog en User Interaction expert zal Wijnand vertellen over trends in relatie met technologie. Wat zijn de mogelijkheden om de mens computer bandbreedte vergroten omdat deze steeds verder op elkaar kunnen worden afgestemd. Wijnand verteld wat voor nieuwe manieren van intelligente interactie er zijn voorbij de desktop en muis. Tengables, tracking en argumentend reality zijn termen die in zijn presentatie aan bod zullen komen.

Spin to win, draai aan het rad en win een Nokia Lumia 900

18.30 – Martijn Haak, User Interface Developer bij TASS technology solutions
Systemen geven steeds meer de mogelijkheid tot een natuurlijkere interactie richting de gebruiker. Daarnaast is er een sterke groei in integratie van vaste en mobiele systemen. Voor mensen die hier dagelijks mee te maken hebben is dit gesneden koek. Voor de opdrachtgever en de eindgebruiker hoeft dat niet zo te zijn. Hoe zorg je dat ook zij mee gaan in de mogelijkheden en vernieuwende ideeën op het gebied van interactie? Wat zijn de technieken en technologieën die je kunt gebruiken om hen te overtuigen van jouw goede ideeën?

Spin to win, draai aan het rad en win een Nokia Lumia 900

19.15 – Korte pauze

19.30 – Martin Tirion, User Experience Evangelist at Microsoft Nederland
Metro Style design is een redelijk nieuwe aanpak voor communiceren met de gebruiker, met name op het scherm. Het wordt al toegepast voor Windows Phone, Windows 8 en Xbox. Deze sessie geeft een inzicht wat Metro Style design nu eigenlijk betekent. De vijf principes van Metro Style design worden belicht die je kunnen helpen bij het ontwerpen van apps.

20.15 – Dankwoord met aansluitende borrel en diner


Table of Contents

Page title Most recent update Last edited by
Programma 5 november 2015 September 29, 2015 9:11 AM Ester V.
Programma #devdate, Wearable Technologies, 7 maart February 28, 2013 1:14 PM Kim van den B.
Programma #devdate, User Interaction, 30 augustus August 7, 2012 1:50 PM Froukje P.
DEVDATE domotica programma February 15, 2012 11:04 AM Froukje P.
Routebeschrijving February 28, 2013 9:06 AM former member
About devdate September 29, 2015 11:15 AM former member

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy