"Waarom, Hoe en Wat".

Het Dialoogcafé Utrecht: in dialoog naar inzicht


Waarom Het Dialoogcafé Utrecht? [Motief]
Wij geloven in de dialoog als de kern van zelfsturing voor een effectieve realisering van individuele, groeps- en gemeenschapsdoelen. Hiertoe beoefenen wij de dialoog.

Hoe doet Het Dialoogcafé Utrecht dat? [Principes]

Onze dialoog
De dialoog is een gezamenlijke zoektocht naar antwoorden voor de vragen die er toe doen en naar de nog niet gestelde vragen. Wij voeren het gesprek met authentieke aandacht voor de gehele mens. De kwaliteit van de dialoog borgen wij door de dialoogprincipes strikt na te leven in alle events.

Onze dialoogbegeleiders
Met aandacht voor de diversiteit onder de dialoogbegeleiders spreken wij elkaar aan op de dialoogattitude, de kwaliteit van de dialoog en het plezier in het samen organiseren van onze dialoogpraktijk. Wij organiseren het continue leren op individueel en groepsniveau.

Onze gasten
Wanneer wij met aandacht de dialoog voeren, voelen en denken wij mee met onze gasten en bevorderen wij de verbinding, ook wanneer dat van korte duur is. Vaak begint het met een vraag vanuit aandacht voor de geest, het hart en de ziel van de ander. Uiteindelijk gaat het in onze praktijk om in dialoog en zelfsturend te komen tot beter inzicht in wat voor ons er toe doet. Wij bevorderen en co-creëren participatief leiderschap.

Onze events
De aandacht, die wij vanuit en in Het Dialoogcafé Utrecht geven aan onze gasten en partners, maakt onze events tot momenten van rust, reflectie en verbinding, van waaruit nieuwe energie ontstaat voor zelfsturing en samenwerking. Wij verlagen tijdelijk het tempo om effectiever te leven en te werken.

Onze omgeving
Iedere tijdelijke of vaste plek voor onze events is onderdeel van een gemeenschap en een omgeving. Wij nemen onze verantwoordelijkheid van goede partner en goede buur serieus. Wij zijn een kracht voor positieve actie voor onze gasten, partners en gemeenschap omdat wij ons verbinden met hun zelforganiserend vermogen en ambities. Ons primair werkgebied is Leidsche Rijn-Vleuten-De Meern in de gemeente Utrecht. Ons ruimer werkgebied is de provincie Utrecht en omliggende woonkernen.

Wat voor wie? [Mission statement]
Het Dialoogcafé Utrecht ontwerpt, organiseert, faciliteert de dialoog in events voor onze gasten, die veelal professionals, leiders en ondernemers zijn uit de provincie Utrecht en omliggende woonkernen.

Het Dialoogcafé Utrecht organiseert en faciliteert dialoogevents over vragen en thema's die er toe doen. Meestal gebruikt het Dialoogcafé een eenvoudig conversation café format of de World Café format. Alle gebruikte formats bevorderen het aandachtig luisteren en de uitwisseling en verbinding van gedachten en gevoelens in een veilige en gastvrije omgeving. De dialoogthema's worden aangeboden in uitnodigende vragen, die van belang zijn in het privéleven, het werk en de gemeenschap. Gasten en dialoogbegeleiders voeren de dialoog in groepjes van 5 of 6 personen per tafel. De dialoogprincipes en de voor de gelegenheid gekozen dialoogvorm worden kort toegelicht. Een dialoogbegeleider of host staat waar nodig bij om de principes van het Dialoogcafé hoog te houden.

De Dialoogcafé Principes (ontleend aan Conversation Cafe) zijn:

  Open je geest: luister met respect naar alle ingebrachte gezichtspunten.

  Open je hart: stel je oordeel zo lang mogelijk uit.

  Open je geest: luister met respect naar alle ingebrachte gezichtspunten.

  Open je hart: stel je oordeel zo lang mogelijk uit.

  Wees nieuwsgierig: streef naar begrijpen, niet naar overtuigen.

  Ga voor ontdekking: laat vooronderstellingen los en ga voor nieuwe inzichten.

  Wees echt: vertel je persoonlijke ervaringen, niet enkel je mening.

  Wees kort: spreek eerlijk en met diepgang zonder lang uit te wijden.

  Voel je vrij: geen besluiten, geen actiegroepen. Geniet van het gesprek.

http://www.youtube.com/v/AxbwtdNjmKc?hl=nl&fs=1

Wie zijn wij? Het Dialoogcafé Utrecht is een initiatief van Eugene Boeldak (2007) en wordt mogelijk gemaakt door Ideas2Meet (Eugene Boeldak). Daarnaast zijn er andere kundige dialoogbegeleiders binnen Het Dialoogcafé actief, die de dialoog in het café begeleiden.

Het entreebedrag voor een dialoogbijeenkomst bedraagt € 10.- p.p.

16 januari 2015

Join us and be the first to know when new Meetups are scheduled
Log in with Facebook to find out
By creating a Meetup account, you agree to the Terms of Service

Onze plek voor een verbindend gesprek!

 • May 27 · 7:00 PM

  Laten we kantelen! 27 mei

  5 Dialoogvriend(in)en

  Laten we kantelen! 'Problems cannot be solved by the same level of thinking that created them.' (Albert Einstein) https://www.youtube.com/watch?v=doOYgfFeo3k Of het... Learn more
 • March 25 · 7:00 PM

  25-03-2015 Het geluk van vrijheid

  5 Dialoogvriend(in)en | 4.00

  Het geluk van vrijheid. Is geluk ''een diepe tevredenheid met wat je is overkomen en hoe je daarmee bent omgegaan''? Wat zijn je ervaringen met vrijheid? Wat en hoe kun... Learn more
 • January 28 · 7:00 PM

  Dialoogcafé over Overtuigen en beïnvloeden

  12 Dialoogvriend(in)en | 4.00

  Het thema voor het eerste dialoogcafé van 2015 luidt: Hoe overtuig je? Hoe word je overtuigd? Wij hebben allemaal onze ideeën over hoe het overtuigen of beïnvloeden van... Learn more
 • November 5, 2014 · 7:00 PM

  Succesvol! op 5 nov.

  11 Dialoogvriend(in)en | 4.50

  Succesvol! Wij nodigen je uit voor een gezamenlijke zoektocht naar antwoorden op onderstaande en andere vragen. Samen kunnen wij mogelijk ook nieuwe vragen stellen en …... Learn more
 • September 3, 2014 · 7:00 PM

  Wat zou ik doen indien ik niet bang was?

  9 Dialoogvriend(in)en | 4.00

  Wat zou ik doen indien ik niet bang was? Bang zijn of angst hebben voor iets of iemand kan je ervan weerhouden om te staan voor wie je bent. Het kan je weerhouden om... Learn more
 • More Meetups

What's new

 

Your organizer's refund policy for Het Dialoogcafé Utrecht

Refunds are not offered for this Meetup.

Entreebedrag

EUR10.00 per dialoogbijeenkomst.

This covers:

Payment is accepted using:

 • Cash or check - “Betaal je entree contant vóór het begin van de bijeenkomst. Drie banken naast onze vergaderruimte bieden de mogelijkheid je entreegeld te regelen.

Refunds are not offered for this Meetup.

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Create your own Meetup Group

Get started Learn more
Katie

I'm surprised by the level of growth I've seen since becoming an organizer, it's given me more confidence in my abilities.

Katie, started NYC ICO

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy