addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrosseditemptyheartexportfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Norges beste SMS-søk: Vi forklarer hvordan

Et typisk SMS-søk er ofte kort - og gjerne også feil. Enda verre blir det når katalogen inneholder utdatert, irrelevant og feilaktig informasjon.

For å rette på situasjonen er det fristende å legge til mer informasjon. Dermed øker sjansen for at søkeren ihvertfall finner noe relevant. Men ett treff i blinken er bedre enn ti i taket når recall økes på bekostning av presisjon.

En smartere løsning er å gjøre antagelser om hva brukeren kan ha ment, og derfra gjøre spisset søk med høy toleranse. Sistnevnte strategi tok Opplysningen 1881 fra bunn til topp på kvalitetsmålinger. Hans Terje Bakke forklarer hvordan.

Hans Terje Bakke er seniorkonsulent i Comperio, og har lang erfaring med Internett-basert tjenesteutvikling, drift, overvåkning og systemintegrasjon. Han er også spesialist i design av online-spill og virtuelle verdener, og var tidligere leder for spillutviklingsselskapet Running Games.

Join or login to comment.

  • Jan H.

    Bra eksempel på sluttbruker-fokusert løsning og det å tenke litt utenfor boksen.

    August 19, 2010

  • Eivind H.

    Veldig bra og nyttig. Hyggelig å møte andre søkeentusiaster.

    August 18, 2010

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy