Norges beste SMS-søk: Vi forklarer hvordan

Et typisk SMS-søk er ofte kort - og gjerne også feil. Enda verre blir det når katalogen inneholder utdatert, irrelevant og feilaktig informasjon.

For å rette på situasjonen er det fristende å legge til mer informasjon. Dermed øker sjansen for at søkeren ihvertfall finner noe relevant. Men ett treff i blinken er bedre enn ti i taket når recall økes på bekostning av presisjon.

En smartere løsning er å gjøre antagelser om hva brukeren kan ha ment, og derfra gjøre spisset søk med høy toleranse. Sistnevnte strategi tok Opplysningen 1881 fra bunn til topp på kvalitetsmålinger. Hans Terje Bakke forklarer hvordan.

Hans Terje Bakke er seniorkonsulent i Comperio, og har lang erfaring med Internett-basert tjenesteutvikling, drift, overvåkning og systemintegrasjon. Han er også spesialist i design av online-spill og virtuelle verdener, og var tidligere leder for spillutviklingsselskapet Running Games.

Join or login to comment.

  • Jan H.

    Bra eksempel på sluttbruker-fokusert løsning og det å tenke litt utenfor boksen.

    August 19, 2010

  • Eivind H.

    Veldig bra og nyttig. Hyggelig å møte andre søkeentusiaster.

    August 18, 2010

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Create a Meetup Group and meet new people

Get started Learn more
Bill

I started the group because there wasn't any other type of group like this. I've met some great folks in the group who have become close friends and have also met some amazing business owners.

Bill, started New York City Gay Craft Beer Lovers

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy