addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrosseditemptyheartexportfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Oslo Enterprise Search Message Board › Høstens program med mange spennende foredrag!

Høstens program med mange spennende foredrag!

Vegard S.
user 8038048
Oslo, NO
Kjære medlem!

Høsten ser lovende ut for oss søkeentusiaster. Når sommeren har gjort oss sultne på kunnskap etter uker med sol, strand og softis, kan vi friste med følgende godbiter fra høstens foredragsprogram. Vel møtt i august!

(Tid og sted blir nærmere bestemt.)

Yin og Yang i et Enterprise Search prosjekt: Hvordan kjøre et balansert og lærende søkemotorprosjekt.
Med Rune Ulvnes

En bedriftsintern søkemotor avdekker nådeløst den kaotiske og "mørke" siden av en bedrift. Diskusjonsgrupper, festinvitasjoner, kundesøknader og feilmeldinger blir løftet opp og frem, til glede og irritasjon. Dette i motsetning til de strukturerte og "ryddige" systemene som mellomledere elsker. Et søkemotorprosjekt må håndtere denne dynamikken og usikkerheten, og kan derfor ikke kun bemannes med utviklere, men trenger også designere og strateger. Med sin erfaring fra Telenor, FINN.no og Devoteam daVinci vil Rune Ulvnes fortelle oss hvordan et Enterprise Search prosjekt kan styres med bruk av smidig filosofi (Lean og Scrum), inkludert et eksempel fra virkeligheten.


Å gå, gikk, ramla, datt: Et innlegg som bygger bro mellom erfaringer gjort innen antropologi og søketeknologi.
Med Lene Pettersen

Vi har fordøyd mer informasjon de siste to årene enn de foregående 50 000. Søk har blitt et hovednavigasjonsverktøy for å finne relevant informasjon – men hvordan vite hva som er relevant? Lene Pettersen gir oss et ikke-teknisk innlegg som vil sparke i gang noen tankerekker som kan være nyttig for deg som ønsker å lage morgendagens søk. Representasjoner av kunnskap vil alltid inneholde et maktaspekt – men hvor bevisste er vi som konstruerer og lager løsninger egentlig vår definisjonsmakt?


Er gratis søk egentlig noe tess?
Med Mikael Svenson

Du har akkurat brukt opp hele IT-budsjettet på nye nettsider, men du glemte å sette av en slant til søk. Vil en (tilnærmet) gratis løsning få deg opp å kjøre, og hva koster den egentlig? Mikael Svenson gjør en sammenligning av rett-ut-av-boksen søkefunksjonalitet på Lucene/Solr, Microsoft Search Server og Google Site Search. Han vil se på tiden det tar å installere programvaren, hvordan søkeresultater kan integreres, samt funksjonalitet og begrensninger forøvrig.Ikke glem å melde deg på førstkommende annonsert foredrag:

Norges beste SMS-søk: Vi forklarer hvordan

Et typisk SMS-søk er ofte kort - og gjerne også feil. Enda verre blir det når katalogen inneholder utdatert, irrelevant og feilaktig informasjon.

For å rette på situasjonen er det fristende å legge til mer informasjon. Dermed øker sjansen for at søkeren ihvertfall finner noe relevant. Men ett treff i blinken er bedre enn ti i taket når recall økes på bekostning av presisjon.

En smartere løsning er å gjøre antagelser om hva brukeren kan ha ment, og derfra gjøre spisset søk med høy toleranse. Sistnevnte strategi tok Opplysningen 1881 fra bunn til topp på kvalitetsmålinger. Hans Terje Bakke forklarer hvordan.

Hans Terje Bakke er seniorkonsulent i Comperio, og har lang erfaring med Internett-basert tjenesteutvikling, drift, overvåkning og systemintegrasjon. Han er også spesialist i design av online-spill og virtuelle verdener, og var tidligere leder for spillutviklingsselskapet Running Games.

RSVP nå!
Powered by mvnForum

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy