addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Svenskaklubb vol.12 Arbete i dag och i framtiden

  • Apr 13, 2014 · 2:00 PM
  • This location is shown only to members

 

***Var trogen din RSVP-status***

Antalet deltagare är starkt begränsat. Därför går det inte att komma utan anmälan. Om du RSVP:ar Ja och inte dyker upp så riskerar du att inte få plats nästa gång. Detta för att det endast ska komma seriösa/intresserade deltagare.

***Nivå***

Avancerad

Du som pratar svenska flytande eller har det som ditt modersmål är självklart lika välkommen. För dig som är nybörjare finns det andra Meetup-grupper på grundläggande nivå på söndagar och måndagar. Kolla gärna dem.

***Ta hänsyn till caféet:***

ALLA DELTAGARE SKA KÖPA NÅGOT AV CAFÉET. Var vänlig respektera denna policy.

 

***Att diskutera***

1) Vad betyder arbete för dig? Vad betyder fritid för dig?


2) Vad är en bra arbetskultur? Vad är viktigt? Att man trivs med sina kollegor, tjänar mycket pengar eller får möjlighet att utvecklas och göra karriär?


3) Vilka fördelar och nackdelar ser du med den svenska regeringens "arbetslinje"? Jämför med andra länder!


4) Vad tycker du om att normen för arbetstiden i Sverige är 40-timmars vecka? Jämför med andra länder!


5) Kan man jobba för mycket? Och är det i så fall därför folk är så stressade/sjuka idag?


6) Vad betyder utbildning / skola / betyg för att få ett arbete? Är det viktigare med erfarenhet? Jämför med andra länder!


7) Hur påverkar den ökade rörligheten i världen ett lands arbetsmarknad?


8) Vilka branscher / arbeten anser du är samhällsnyttiga i dag? Finns det branscher / arbeten som är viktiga för framtiden men saknas i dag?


9) Kommer maskiner kunna konkurrera ut mänsklig arbetskraft? Om ja, hur kommer framtidens arbeten att se ut?

 

10) Om du hade rätt till en basinkomst (medborgarlön) skulle du då arbeta mindre? Om ja, vad skulle du vilja göra vid sidan av ditt arbete?


 

Join or login to comment.

9 went

Our Sponsors

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy