addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Profilering av Java-applikasjoner, koding i CoffeScript, Cucumber-jvm, ++

 

Vi starter kl. 18:00 og det blir servert mat ca kl. 19:00. Fagkvelden er åpen for alle som ønsker å delta, så ta med deg et par kollegaer! :)

 

Profilering av Java-applikasjoner - Øyvind Bratland (Otrum AS)
Har du slitt med treg responstid i applikasjonene dine? Eller kanskje opplevd symptomer på minnelekkasje? Øyvind Bratland, systemutvikler hos Otrum AS forteller:
I en stor installasjon hos en kunde slet vi med treg responstid og symptomer som kunne antyde minnelekkasje. I denne presentasjonen viser jeg hvordan vi ved hjelp av ulike profileringsverktøy og sene nattetimer reddet en installasjon på et stort hotell.
Vi snakker først generelt om minnelekkasje og hvordan dette kan oppstå. Deretter gjennomgår vi enkel bruk av profileringsverktøyene Yourkit og VisualVM og viser hands-on hvordan vi blant annet fant en minnelekkasje-bug i JBoss 6.1.

Tom har dessverre blitt syk så følgende annonserte foredrag utgår:

Webutvikling med Clojure - Tom Woods (Knowit Sør AS)
Clojure er en dialekt av lisp som kjører på JVM'en. En indikasjon på at tiden er inne for å ta dette programmeringsspråket på alvor er at det i oktober 2012 rykket opp til adopt på thoughtworks technology radar.
Etter en lang tid med EJB løsninger og tunge applikasjonsservere er mange nå på jakt etter lettere arkitektur. Ring er et Clojure biblotek som tilbyr en http abstraksjon.
Dette bibloteket gjør det mulig å bygge webløsninger med fokus på domenet og ikke tunge rammeverk.

 

Heldigvis har vi tre korte på-sparket presentasjoner som "plaster på såret":

Java for Java programmerere (Del 4) - Narve Sætre
Hvis du tror du kan absolutt alt om Java-the-language, tar du sannsynligvis feil. Narve viser noen triks, noen WTFs og noen brukstilfeller for syntaks du ikke trodde du trengte å forstå en gang.

Live coding i CoffeeScript - Øyvind Wærenskjold (Bitfarm)

En kort introduksjon til Cucumber-jvm (Sten Aksel Heien, Skatteetatens IT- og servicepartner)
Cucumber er et verktøy som støtter «Behaviour Driven Development» (BDD) og kombinerer generelle teknikker og prinsipper fra «test-drevet utvikling» (TDD) med ideer fra «domene-drevet design» (DDD) der forretningsside og utviklere samarbeider tett om å spesifisere og utvikle et system.


Hjelp oss å spre ordet!
Vi har laget en plakat som oppdateres med informasjon om hver fagkveld. Vi setter stor pris på om du har mulighet til å skrive denne ut, eller distribuere på arbeidsplassen din, så flest mulig får informasjon om kveldene våre. På forhånd, takk for hjelpen! Plakaten finner du her: http://bit.ly/javabin-plakat

Join or login to comment.

  • Andreas L.

    To mutch to do today, will join next time.

    May 8, 2013

13 went

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy