addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Julefest i Stavanger! Raspberry Pi og Java - join the Maker Movement!

javaBin inviterer til nerdejulefest i Maker-Movement'ets navn med konsumering av både julemat og juleøl, og utdeling av spennende julepresanger!

PÅMELDING SKJER PÅ JAVABIN SINE SIDER!!!!

javaBin Stavanger har den utsøkte glede av å invitere til en spennende aften fylt av mat, drikke og vekkelse av Maker'n i deg! Nå kan også du få lysdioder til å blinke og verden til å skjelve i frykt for din neste geniale "physical computing" oppfinnelse, alt utført i den trygge og velkjente havnen til Linus Torvalds og James Gosling: Linux og Java!!

Joachim Haagen Skeie kommer hele veien fra østlandet for å lære oss å hacke hardware, og tar'n fullstendig ut og drar med seg over tjue javaBin-påspanderte Raspberry Pi boards i sekken som han bare klør i hendene etter å dele ut som den julenissen han er!

Det du gjør, er å melde deg på (BINDENDE PÅMELDING), og så dra med deg en laptop, en nettverkskabel (vanlig "patchekabel"), og et SD minnekort (4GB, helst større), og så dukke opp 13. desember hos Bouvet/Olavstoppen i Vågen i Stavanger. Vi skal i løpet av kvelden installere Linux på hvert vårt brett, så installere Oracle's nye ARM-versjon av Java, og så skal vi blant annet kode noen public-static-void-main'er som får eksterne lysdioder til å blinke! Hvis ikke dette gir deg ideer til å lage over-internett-kontrollerte garasjeportåpnere, kaffetrakter-påsettere og ũberfete blinkenlights over hele huset til jul, så må du rett og slett gå inn i deg selv og finne igjen den barnlige oppfinnergleden som gjorde at du havnet på datakjøret i første omgang! Og dette møtet er kanskje gnisten du trenger?!

Samtidig skal vi proppe oss med julemat (juletapas, anyone? vi er foreløpig åpne for innspill!) og helle nedpå juleøll. Det skal bli spennende å se om vi noengang klarer å putte lysdioden rette veien etter alt dette - gitt at du ikke roter bort hele RasPi'en din i kaoset av kabler, kort, LEDs og mat, selvfølgelig.

Meld deg på NÅ (BINDENE PÅMELDING) - her blir det førstemann til mølla: De ihvertfall 20 første får altså faktisk en Raspberry Pi til odel og eie. Siden vi skal kjøpe inn mat og drikke for litt ekstra summer på julefesten, så bes det om at begrepet bindende påmelding respekteres og overholdes, hvor man innen utgangen av torsdagen i forveien melder seg av dersom man allikevel ikke kan komme.

Merk at vi skal få plass til mer enn 20 personer også - det loves at de som ikke får kort skal få nesten like stort utbytte av møtet allikevel. Vi parrer dere opp med noen som fikk kort - så kan du eventuelt selv kjøpe kort etterpå.

Teknisk: Raspberry Pi har nettverks- og USB port og HDMI-utgang, så den kan brukes som en fullverdig PC. Da må du ta med deg skjerm, mus og tastatur istedet for laptop. Men et alternativ, som forslaget her la opp til, er å kjøre den "headless" som en remote server, og logge inn på den fra laptopen din. Du kan mao. ta med hva som helst av portabel IT som du kan kjøre ssh på (Hvis du ikke vet hva SSH er, så er det kanskje ikke helt rett møte for deg - da blir det nok vel mange småproblem underveis), og gjerne også Eclipse eller tilsvarende hvis pico/notepad blir litt vel kjip IDE for deg. Patchekabelen er altså til RasPi'en, og det er også SD-kortet - den har ingen lagring selv. Laptopene drar vi over WLAN.

Møtet avholdes på Bouvet's lokaler i Stavanger, ved Vågen (hvor også Olavstoppen holder til), i etasjen ovenfor Egon's og Dolly Dimples - inngangen er på baksiden, ved parkeringshusinnkjørselen ved Posten. Klikk "Se kart"-linken nedenfor.

Blest gjerne videre om dette møtet (og javaBin Stavanger generelt) til dine kolleger!

Meld deg gjerne på mailinglista vår for å få melding om nye møter. Det gjøres her!

Join or login to comment.

7 went

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy