addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Walk from Crystal Palace to Wimbledon Park

Докато гледах необичайно безоблачното небе тази сутрин, се сетих за следващата разходка по Capital Ring около Лондон. Знаете, че преди време една група българи тръгнахме по маршрут, който обикаля Лондон. Цялото разстояние е повече от 120 км, но ние го вървим на части. Гори-долу през неделя правим по една разходка от 10 км. като тръгваме от мястото където се свършили предишния път. Всички са поканени. И да не сте вървели от началото, пак си заслужава да се включите. Заради доброто преживяване и опознаването на Лондон.

Следващата разходката е тази неделя, 6 април. Ще вървим от Кристъл Палас до Уимбълдън Парк – общо 15 км. Ще минем през Стретам. Ще направим почивка в старото кафене Сан Ремо, където преди няколко месеца се запознах с една 93-годишна жена, която ми разказа, че съпругът й предложил да се омъжи за него в това кафене преди 73 години. Като пристигнем в Уимбълдън пак ще отморим подобаващо в някой местен пъб.

Понеже стана традиция да разказвам за предишната разходка по Capital Ring, ето какво се случи на нея: Вървяхме от Гроув Парк до Крисъл Палас. Около 12 км.

Различното този път беше, че имахме не една група, а три. Основната група тръгна по план от гарата на Гроув Парк? Бяхме 8 души. Двамата Жоровци се обадиха да кажат, че закъсняват. Разбрахме се, че те ще присъединят по пътя. Уговорката беше единият да върви бързо и ни настигне, а другият да ни пресрещне на Рейвънсборн.

Стана като партизанско движение с тези групи. Превзехме все пак Кристъл Палас, макар в крайния общ щурм да взеха участие само две от трите групи. Третата група изчезна безследно. После успяхме да се свържем и с нея. Всичко е наред. Нищо особено. Нали разделението е една метафора за живота български!?

В Бекенам Плейс Парк видяхме кучетата, които препускаха с пролетно настроение. Забелязали ли сте колко е хубаво да си куче в Лондон? Има много паркове. Наоколо е зелено. Хората ви се радват. Ако сте умно куче, стопанинът ви мята с пръчка топка и е горд с вас, когато я донасяте. . .

Докато гледах кучетата в Бекенам Плейс Парк, се замислих дали тичащите кучета не донасят пролетта в Лондон. Помислих си това, защото тук не съм виждал лястовици или щъркели.

Докато минавахме през Cator Park, Aндреас ми разказваше за Зигмунд Йен, първия космонавт на ГДР. Подобно на нашите Георги Иванов и Александър Александров, Йен е ходел на посещение в училищата и е бил герой за всички немски деца. В кръжоци те са се подготвяли да станат космонавти. 

Аз също мечтаех да стана космонавт. Дори си спомням, че казваха, че освен България само други две държави имат по два космонавта и затова сме пета галактическа сила!!  

Нали знаете, че няма кристален дворец в Кристал Палас? Имало е някога, но е изгорял. Сега едни китайци май нов ще строят. Затова път в Кристал Палас има венецуелско заведение. Казва се Mi Cocina Es Tuya Cafe. В края на разходката си седнахме в него и пробвахме емпанади със сирене и с месо. 

Кой ли знае какво ще пробваме на следващата разходка! От нас зависи.

Срещата в неделя ще е пред гарата на Кристал Палас. Crystal Palace Station. SE19 2AZ

Join or login to comment.

3 went

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy