addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-crosscrosseditemptyheartfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Tesztautomatizalo is ember, kik ok?

Manapsag egyre tobb helyen dolgoznak tesztautomatizalok, vannak helyek, ahol meg kuzdeniuk kell, hogy elismert, kulonallo szakmakent tekintsenek a fejlesztok rajuk, de legtobb helyen mar megvan a pontos helyuk es szerepuk. De mik ezek? Miert nem jo, ha az alkalmazas egyik fejlesztoje irja a UI teszteket? Mikor hatekony es mikor nem hatekony az automatizalt teszt. Helyezzuk el oket, minket, engem az IT vilagaban...

Várhatóan előadóink lesznek:

1. Szász Zoltán @szaszz (szoftver fejlesztő, test infected wanna be clean coder)

Miért kevés az informális specifikáció önmagában? Miért teszteljünk? Miért automatizáljuk a tesztelést? Hatékony-e az informális specifikáció? Van-e egyáltalán létjogosultsága? Lehet-e automatikusan verifikálni egy informális specifikációt? Ha téged is ezek a kínzó kérdések gyötörnek, akkor mindenképpen itt a helyed!

2. Nagy Gáspár (Developer Coach, TechTalk): A tesztautomatizáló is ugyanolyan ember, mint mi (fejlesztők)

Négy éve, egy szeptemberi éjjel, egy hotelszobában egy agilis .NET tesztelőkörnyezetet kezdtem el készíteni. A SpecFlow azóta egy sikeres open-source projekt, és azt vettem észre, hogy közben én is kicsit tesztelő lettem. Sok automatizált teszt és még több tesztautomatizálókkal folytatott beszélgetés után most úgy érzem, a tesztautomatizálás pont olyan komplex feladat, mint a szoftverfejlesztés. (Csak kevésbé fizetik meg.) Erre mutatnék néhány közérthető példát.

3. Szabó Csaba @csabb (tesztelési szakértő, Team Distinction): Cross-platform mobil teszt automatizálás

2013 tavaszán csatlakoztam a Distinction mobilfejlesztő csapathoz, első tesztelőként. Feladatom a manuális tesztelése volt az alkalmazásoknak, illetve a tesztfolyamatok kialakítása, de annyira megszerettem ezt a munkát, hogy a manuális tesztelés mellett folyamatosan alakítom és fejlesztem az automatizált teszt környezetet is, melyben a legnagyobb kihívás az, hogy több platformon is jelen vagyunk: iOS, Android, Windows Phone 8, Windows 8 és backend fejlesztés. Bemutatom, hogy mik voltak a nehézségek, és hogy milyen lehetőségek vannak ilyen szintű cross-platform teszt automatizálásra.

(20 perc szünet)

4. Hajnal Zsolt (Test Automation Engineer, GE Healthcare)

Nap mint nap találkozunk automatizált folyamatokkal de nem biztos, hogy észrevesszük. Az előadás felhívja a figyelmet a bennünket körülvevő automatizált folyamatokra és az azok nyújtotta lehetőségekre.

// We meet automated processes every day but it is not sure that we realise they are automated. This presentations highlights the automated processes surrounding us and the opportunities they can offer. //

5. Bányai Zsolt @bazso (vezető tanácsadó, Virgo Systems)

Az automata tesztelés segít abban, hogy lássam, hogy az alkalmazásom a várt módon működik-e, jelentsen ez technológiai, funkcionális vagy akár terheléses szempontokat. De vajon megépült-e már az a számítógép valahol az univerzumban, ami tudja arra is a választ, hogy az alkalmazásom valóban hasznos és tetszik az embereknek? Megnézzük.

Join or login to comment.

 • Tanai T.

  Baleset miatt storno :( sajnos

  December 12, 2013

 • Mazsi

  Araszolnak az absztraktok és az előadáscímek, szem nem marad szárazon...olyan jó lesz

  December 6, 2013

 • Mazsi

  Utólag is elnézést a Szepesi Niki videóért minden érintettől. Automatizáltan tesztelünk és hajnal volt, de nincs mentség ilyen bűnre.

  1 · November 28, 2013

 • Mazsi

  Elég nagy bajban vagyunk a dátum egyeztetésével, mert Mikulás napja után egyszerűen nincs jó időpont :(

  November 26, 2013

 • Mazsi

  Mit szólnátok egy vasárnap délutánhoz december 08-án? Átok, vagy áldás hull fejünkre, ha elvonunk a családtól? ;)

  November 22, 2013

  • Peter D.

   Hat en dec 16tol vagyok Jan 5ig otthon.... Dec 8 nekem nem jo..

   1 · November 23, 2013

  • Gáspár N.

   A vasárnap nekem nem ideális, de a dec 8 viszont abszolút nem jó sajna.

   1 · November 26, 2013

 • Peter D.

  Beszeljuk meg... szerintem fontos a tema, es sokan dolgoznak tesztelokent, fejlesztokent, erdekelheti oket ez a hatar"menti" munkakor... mitol lesz valaki jo tesztautomatizalo, es hasonlo temakat lehetne kivesezni szakemberekkel

  3 · January 17, 2013

  • Mazsi

   Nyugodtan dobd át az ötleted bármelyik elérhetőségünkre. Amúgy is gondban vagyunk, hogy olyan témákat vegyünk elő, amik még nincsenek elkoptatva, de nem unalmasak.

   November 15, 2013

  • Peter D.

   Szeretnek, de fentebb irtam, h mikor leszek otthon legkozelebb

   November 23, 2013

 • Kristof S.

  Ez a tema mennyire fed at a teszt&tea meetup -pal?
  Ott mar van egy kb. stabil 150 fos kozosseg havi egy-egy beszelgetesre.

  1 · November 13, 2013

  • Mazsi

   Voltam már több Teszt & tea Meetupon, nálunk inkább forralt bor lesz tea helyett ;)
   De a felvetésed jogos. Mi biztosan nem a hardcore fejlesztőket célozzuk be és kevesebb szakszót dobálunk a közönségbe. Viszont keresni fogom őket, mert miért ne közösködjünk, ha érdemes.

   November 14, 2013

  • Fricska S.

   Akadnak olyan témáink amire egyébként vannak meetup-ok, de nem a téma rettentően mély kivesézése a célunk, inkább a bemutatás - az, hogy utána még milyen szakmaiságúan lesz újabb MeetOFF téma, meg rajtatok is múlik - volt már amit a közönség (vagy mi) visszatapsolt, hogy erről még legyen szó

   1 · November 14, 2013

Your organizer's refund policy for Tesztautomatizalo is ember, kik ok?

Refunds are not offered for this Meetup.

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy