addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Farkas Zsolt R.

Location:

Budapest

Member since:

March 10, 2013

Networks

Mit vársz a ettől a csoporttól?

Amikor informatikusokkal beszélgettem, nagyon sokszor előfordult, hogy a hozzáértők olyan nagyképűségével válaszolgattak a kérdéseimre, hogy pillanatok alatt elvették a kedvemet a kérdezgetéstől. Ez még nagy internetszolgáltatók telefonos ügyfélszolgálatára is igaz: válaszolnak, hiszen az a dolguk, de még telefonon is átjön a lenézés, ha valaki olyan alapkérdéseket tesz fel, amit szerintük mindenkinek illik tudnia. Azt várom, hogy itt nem ilyen hozzáállással találkozom majd.

Inkább fejlesztőnek vagy felhasználónak tartod magad? (MeetOFF = Online Fejlesztők és Felhasználók Meetup)

Dolgoztam informatikai munkakörben a világ legnagyobb, kék informatikai cégénél, évekig készítettem és üzemeltettem weblapokat, ennek ellenére is inkább az érdeklődők közé sorolom magam, mert hiányzik belőlem az az elhivatottság az informatika iránt, ami képes lenne napi 16 órára a monitorhoz kötni (és ami ahhoz kellene, hogy mindig naprakész legyek informatikai kérdésekben). A hozzáállásomat azt hiszem jól jellemzi, hogy határozottan sértve érzem magam, amikor kijön egy új vindóz, és már tudom, hogy előbb-utóbb le kell cserélnem a régit, amit megszoktam...

Melyik nap esti időszaka az optimális számodra? (H-K-Sz-Cs-V)

Általában kevés az időm, ezért nekem minden időpont egyformán rossz :) (Most egy darabig a hétfő esténként biztos, hogy NEM érek rá, de ez valószínűleg változni fog.)

Ajánlj egy témát, ami a legjobban érdekelne Téged!

Szívesen beszélgetnék arról, hogy ki mit gondol, lehetséges lenne-e összehozni egy olyan társaságot, ami informatikai (főleg szoftver) fejlesztéssel foglalkozik, de a tagjai nem csak programozók - hiszen jó ötlete nem csak programozónak lehet, de megvalósítani a jó ötletet csak programozó tudja. A magam részéről régóta dédelgetek elképzeléseket, volt, amit meg is próbáltam megvalósítani, de nem igazán találtam hozzá kellően nyitott, elkötelezett társakat, akik egy hónap után is ugyanolyan lelkesen vettek volna részt a közös munkában, mint az első napokban, ezért ezekből nem is lett semmi (volt ami azóta eszébe jutott másnak, és megvalósult)... Biztos vagyok benne, hogy sok jó ötlet vész el amiatt, mert akinek eszébe jut, nem tudja megvalósítani. (Ez persze nem csak a szoftverekre igaz.) Éít.

Kinek az előadását hallgatnád meg szívesen? (Kérlek élő, magyar nyelven is beszélő előadót írj! :))

Nemtom...

Introduction

Farkas Zsolt vagyok. Egy meglehetősen szokatlan területtel: az élet, az információ és a kommunikáció összefüggéseivel, az élet információ alapú leírásával foglalkozom.


Our Sponsors

  • ELTE PPK

    A technikánk egy részét nekik köszönhetjük. Nagy vagy Kovács Miki :)

  • Krak'n'Town

    Varázslatos steampunk helyszín 2317-ből.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy