addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

New Tech Meetup

A tervezett program:


 • Füzesi Károly, Kardos András (http://konyvtar.info...) - "UTCA" könyvtári kereső
 • Lakatos Tibor (Brandmonitor Kft. http://brandmonitor.h...) - Mérhető-e a közösségi média? Igen!
 • Orbán Csaba (EPAM Systems) - Silverlight Ajax Network Bridge
 • Kohán Márk (IBM Magyarország Kft. www.ibm.hu/hu/hu) - Mitől szuper egy számítógép?
 • Szathmáry Viktor (Scarab Research) - Google App Engine a gyakorlatban

Részletek:


 • Füzesi Károly, Kardos András (http://konyvtar.info...) - "UTCA" könyvtári kereső
  Régi és új - e kettő eredményes összekapcsolása, és nem egy új ötlet tiszta lappal való megvalósítása az UTCA projekt célja. Könyvtárak katalógusaiban, könyvtárosok sziszifuszi munkájának eredményeképpen létrejövő adattárakban, esetlen formátumokban és nehézkes felületek mögött megbúvó, de igen hasznos tudásbázisokat ötvöz könnyed és gyors webes felületen, Google térképpel, open source komponensekkel habosítva, minden olvasni vágyó bölcsész és nembölcsész örömére.
 • Lakatos Tibor (Brandmonitor Kft. http://brandmonitor.h...) - Mérhető-e a közösségi média? Igen!
  A Brandmonitor alkalmazás az online sajtót és a közösségi oldalakat pásztázza, így komoly fegyver lehet az ügynökségek és a cégek számára, a fogyasztói szokások felmérésénél. Azaz beindexeltük a magyar közösségi média teret és a véleményekből grafikont és címkefelhőt tudunk csinálni.
 • Orbán Csaba (EPAM Systems) - Silverlight Ajax Network Bridge
  Saját fejlesztésű Silverlight hálózati híd komponens, amely lehetővé teszi a konkurens hálózati kommunikációt szerver oldali komponensekkel Http vagy Tcp protokollon keresztül.
 • Kohán Márk (IBM Magyarország Kft. www.ibm.com/hu/hu) - Mitől szuper egy számítógép?
  Az OMSZ -ben is installált iDataPlex Cluster megoldásról szeretnék beszélni, természetesen az OMSZ projektet is érintve.
 • Szathmáry Viktor (Scarab Research) - Google App
  Engine a gyakorlatban
  A Google App Engine elméletileg az egyik legtisztább cloud computing platformot kínálja. Röviden áttekintem az architektúrát, a gyakorlati tapasztalatokat, a platform előnyeit és gyengeségeit. Mik a kompromisszumok, milyen alkalmazásoknál kézenfekvő, mikor célszerű inkább másfele nézelődni? Valamint néhány praktikus trükköt is bemutatok.

A program még módosulhat.
A beugró szokás szerint 700 Ft lesz, amivel az esemény függetlenségét biztosítjátok.

Join or login to comment.

 • A former member
  A former member

  It was my first time to be participated in a meetup so I can't compare to others. There were couple topics (meaning mostly the developing topics) which aren't my line, though. Anyway, it was a nice experience I'm sure I'll participate in the next meetup too.

  July 8, 2010

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy