addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Szubjektív ajánlónk

From: Gabriella K.
Sent on: Monday, August 1, 2011 1:11 PM

Sziasztok!

 

Két nap múlva Budapest New Tech Meetup, az előadásokról olvashatjátok szubjektív ajánlónkat.

 

Tavaly a CES-en 2010-et a 3D éveként aposztrofálták. Láthattunk sok izgalmas bejelentést, és egyszer csak kézzelfogható közelségbe kerültek az első szemüveges, majd szemüveg nélküli 3D-s kijelzők. Az utóbbiakkal kapcsolatban még több volt a fanyalgók aránya, miszerint csak bizonyos szögből érzékelhető a 3. dimenzió és rendkívül drága a technológia. Mára viszont a szemüveg nélküli technológia azt ígéri, hogy real-time képes – erre alkalmas – élő adásokat 3D-be konvertálni, mindezt hasonló áron és minőségben, mint a szemüvegesek. Hogyan ezt hogyan teszik, azt megtudhatjuk majd az iPONT-tól.

 

Évek óta halljuk, hogy fizikai testet öltött pénzérméinket majd vmilyen virtuális pénztárcával vagy a mobiltelefonnal válthatjuk ki. A tömeges elterjedés még elmaradt, de most egy „régi” koncepció bújt új köntösbe, és tört be nagyobb elánnal és hype-pal a fesztiválok világába. A METAPAY, úgy néz ki, megnyomta ezt az évet, és betört a nagyobb fesztiválokra NFC-modulos plasztikkártyájával.

 

Szép lassan menetelünk az űrbe, és egy újabb magyar megoldás jutott a fellegekbe. A BHE Bonn Hungaryt már megismerhettünk a pilota nélküli robotrepülőiről, ám most egy sikeres űrtechnológiai megoldásukkal is bemutatkoznak a Meetupon.

 

Stefannal gyakran találkozhattok a Meetupon. Ez most sem lesz másként, annyi különbséggel, hogy most beavat minket egy „titkos” projektjébe. Adatbázist épített az EU jogszabályokból, és azokban való kutakodása eredményeként olykor érdekes összefüggésekre bukkan. A Meetupon most nem erről fog előadni, de talán a sörözés alatt beavat a kulisszatitkokba is.

 

Esett már szó korábban a Scrumról, illetve más, a fejlesztéseink megvalósítását segítő menedzsment módszertanokról és a Kanbanról is. „Ismétlés a tudás anyja” szlogennel ismét elővesszük a Kanbant, hogy berögzülhessenek a mindennapjainkba a legpraktikusabb módszertani megközelítések.

 

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy