addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Decemberi "majdnemmikulás" Newtech Meetup

From: Adam S.
Sent on: Thursday, November 29, 2012 10:49 PM

Sziasztok!

Az évet összefoglaló eklektikus meetuppal készültünk decemberre. Ez egyben azzal is jár, hogy az év összes bakiját, technikai gondját és félreérthető dolgát is próbáljuk egy rendezvényen bemutatni. Ebben segít, hogy új, ismeretlen terepre költözünk a Mechwart ligetnél lévő Átriumba. (Ahol csak hétfőn tudjuk meg, milyen a projektor. Ha minden kötél szakad, bábozunk az ujjainkkal.)

Az új hely egyrészt azért jó, mert a négyeshatos egész éjjel jár, úgyhogy könnyű onnan haza (merészeknek: tovább) villamosozni. Másrészt meg azért, mert a nézőtér végében kezdődik a kocsma, mint a régi szép, könnyelmaszatolósan nosztalgikus KÉK-es időkben.

Az igazán hardcore arcoknak Kishonti Istvánt hívtuk el, aki az új, mindenre jó a falusi telefontól az operaközvetítésig Opus hangkodekről fog beszélni. Azért most, és nem korábban, mert jól be akarta méricskélni, hogy igazak-e a fejlesztők állításai.

Bujdosó Gergely, még mindig a HC vonalat erősítve, a Powervisiont fogja bemutatni, ami követhetővé teszi az, hogy mi eszi a lakásban az áramot. Akik mindig kihúzzák a mobiltöltőt, lekapcsolják a tévé elosztóját, és még mindig sokallják a villanyszámlát, azoknak lesz ez kötelező előadás.

Szathmáry Viktor - figyeljétek a kezünket, mert csalunk - az e-mailnek a hamisításáról fog beszélni. Kulcsszavakat is adott: SPF, DKIM, DMARC.

Visszatérő előadóink Csillagvári Zsolt és Novinszki Tamás lesznek, akik a rövid ideig repülő játékaik után most a hosszú ideig repülő játékukról fognak beszélni: a sztatoszféra projektről. (Ez amúgy is ilyen repülős év volt, aki követi az évadot, tudja.)

Végül pedig a jövővel való riogatást Kömlődi Ferenc magyar kiberkulturális pápa fogja végezni. Lesz szó öntudatra ébredő számítógépekről meg durván beelőzött emberi intellektusról.

Az ünnepi időpontra - december 5, Majdnemmikulás ünnepe - való tekintettel az öt legjobb kérdezőt édességgel jutalmazzuk. A 'mi az üzleti modell?' és az 'és ez nyílt forráskódú?' kérdésekkel lehet nevezni, de előre eláruljuk, hogy nem érdemes.

Üdvözlettel,

Ádám és a menedzsment

PS: Másnap meg Webisztán Mikulás.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy