addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Presenters

Háttér

Bemelegítésnek nézz meg pár videot: https://www.youtube.com/user/newtechmeetup

Célunk rövid, lényegretörő, érdekességeket bemutató összejövetelek összehozása, aminek a lényege inkább az emberek összekapcsolása, és a probléma felvetés mintsem az elmélyedés.
A rövid előadásokkal a cél egyrészt az előadók életének megkönnyítése (5 perc nem igényel több órás rákeszülést), másrészt a hallgatóság idejének respektálása (ha valakit nem érdekel esetleg, ennyi idő nem sok; ha igen, akkor meg 30 perc is kevés lenne). Az előadások utáni kötetlen beszélgetések alkalmasak arra, hogy a téma iránt érdeklődő hallgatók az előadókkal elmerüljenek a témában.

Az előadókról

Folyamatosan keressük azokat az embereket, akik előadók lehetnek valamelyik jövőbeli találkozón.
A "szabályok" viszonylag egyszerűek, de persze később majd bonyolódhatnak :-)

 • A téma tech központú kell legyen, de legalábbis érdekes egy csomó programozónak.
 • Az előadás célja nem a céged vagy a projekted reklámozása. Ne tölts fél percnél többet marketinggel, mert ez előtt a közönség előtt csak rosszabb képet alakítasz ki magadról ezzel. De komolyan.
 • Tömörnek kell lenned, és ez nem egyszerű. 5 perc után le fogunk állítani.
 • Pénzt nem kapnak az előadók, csak dicsőséget.
 • Az előadások anyagát, az elkészült videó és egyéb felvételeket publikáljuk (Creative Commons BY NC ND licensz, eloadoi_cc-licensz-nyilatkozat.pdf).

Ha van olyan ismerősöd, aki szerinted érdekes előadást tarthatna, vagy te magad tartanál, akkor jelentkezz valamelyik szervezőnél. Nyugodtan keress minket, ha csak egy kósza ötleted van, együtt kitaláljuk, érdekes lehet-e.

Checklist

Előadási előkészületként ezeket kérjük tőled:

 • Regisztrálj
  Az első lépés, hogy regisztrálj a sorozat rendszerébe.
  http://newtech.meetup... Majd minden információ ezen keresztül áramlik.
 • Olvasd el mit mondtak az előadóink.
  http://blog.meetup.hu/2007/10/08/meetup-eloadoi-szemszogbol/
 • Abstract
  Találd ki és fogalmazd meg egy rövid abstract-ban (nem kell több mint 3 mondat), hogy ez alatt a viszonylag rövid idő alatt miről szeretnél beszélni, milyen aspektusokat emelnél ki. Ez alapján döntik el a szervezők, hogy az előadás megfelelő-e.
 • Időpontok
  Keveset tudunk még róla, hogy milyen eljárás alapján fogjuk ütemezni az előadókat, de igyekszünk mindenkit időben értesíteni. Ha van elképzelésed róla, melyik összejövetelen tudnál előadni, írd meg nekünk.
 • Segédanyag
  Nem kötelező, de erősen javallt, az előadáshoz képek, demó, vagy más segédanyag készítése. Ezeknek a segítségével sokkal könnyebb beosztani az idődet. Az előadók többsége egyszerű prezentációt készít. Erősen ajánlott formátum: 1 slide köszöntés + logo, 1 slide a projektről, 4 slide technikai részlet (mert ez a lényeg!), 1 slide linkek, kösz a figyelmet. Ne a projektedről mesélj, hanem a mögötte lévő technológiai kihívásokról.
  Számíts rá, hogy az anyagot egy héttel az előadás előtt már el tudd küldeni.
 • Teszteld le magad
  Mielőtt jössz előadni próbáld ki valakin az előadásodat. Indítsatok el egy stoppert, nézzétek meg, hogy belefértél-e az időbe. Utána kérdezd meg a hallgatód, hogy lejött-e mi a mondanivalód lényege, nem próbáltál-e túl sokat elmondani.
 • Kontaktok
  Írd meg légyszíves azt az email címet, amin elérhetünk, és ha nem gond, akkor a mobil számodat, hogy sürgős esetben (előadás estéjén, amikor áramszünet lesz) elérhessünk. Ezeket nem kell felraknod a meetup.com rendszerbe, elég ha nekünk elküldöd. Természetesen ha bárki kéri, akkor törölni fogjuk az adatait.
 • Laptop
  Az előadók alapértelmezésben a közös laptopot használják (egy Mac, amin OpenOffice, Keynote van - PDF mukodik, PPT-k is nagyjabol). Légyszíves küldd el a prezentáció végleges verzióját pár nappal az esemény előtt! Ha saját laptopról szeretnél vetíteni, kérünk jelezd.

Table of Contents

Page title Most recent update Last edited by
Polo July 5, 2007 1:44 PM Ákos M.
Presentations September 5, 2008 3:32 PM Tamas T.
Press June 10, 2008 9:12 AM Ákos M.
Presenters April 17, 2014 10:05 AM Tamas T.
About The Budapest New Technology Meetup Group April 27, 2013 12:49 PM Tamas T.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy