addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Testen met Spock (Mr. Haki's Spock Sushi-sessie)

Unit testing is een standaard onderdeel van onze ontwikkel werkzaamheden. Spock maakt het schrijven van testen makkelijk en leuk!

Spock is een test framework waarmee we Java en Groovy code kunnen testen. Spock biedt een compact syntax om heel beschrijvende testen te schrijven en biedt daarnaast ook standaard al mock en stub functionaliteiten. Ook de support voor data driven testing maakt het heel makkelijk om verschillende scenario’s snel en makkelijk te implementeren.

In de workshop gaan we aan de slag met het schrijven van tests met behulp van Spock. We zullen aan de hand van hands-on cases de verschillende features van Spock zien en ervaren.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

Installatie en configuratie ontwikkelomgeving
Data driven testing
Data tables
Unroll
Data piping
Data providers
Interaction based testing
Mocks
Stubs
Spies

Natuurlijk zal er ruimte zijn voor discussie en vragen.

Het is dus van belang dat je je eigen laptop meeneemt, waarop Java draait, zodat je ook echt Spock testen kan schrijven. We kunnen de testen schrijven en uitvoeren in Eclipse en IntelliJ IDEA, maar we bieden ook command-line support aan met behulp van Gradle. Dus als je Eclipse of IntelliJ IDEA hebt dan kunnen we dat gebruiken, maar is niet noodzakelijk.

Meer informatie http://www.jdriven.com/seminars#spock_workshop

Join or login to comment.

 • Jan-Willem K.

  Great, I plan to using it right away on existing projects that have insufficient tests.

  August 20, 2013

 • Frankie

  heb er zin in

  May 14, 2013

12 went

Our Sponsors

 • JDriven

  Group Facilitator

 • GroovyMag

  GroovyMag is the magazine for Groovy and Grails developers!

 • jWorks

  Organizer company

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy