addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Januarimötet 2012

 • Jan 19, 2012 · 7:00 PM
 • This location is shown only to members

Vad är det som händer egentligen?

När vi började träffas visste vi inte när oljetoppen skulle inträffa och hur det skulle te sig. Nu vet vi det. Ni kan vi också se samband mellan de biofysiska, sociala och ekonomiska systemen. Missbruket av olja och krediter har fört oss in i en situation där man lätt kan se framför sig hur ett komplext mänskligt samhälle åter kollapsar. Det har hänt åtskilliga gånger i historien och nu är det vi som hotas. 

Kapitalägare och politiker uppträder som om ingen fara är å färde och diskuterar inte ens riskhantering och beredskapsplanering. Vi har rent av hört förre miljöministern hävda att Sverige kan visa andra stater hur man gör för att frikoppla ekonomisk tillväxt från tillväxt i omsättning av fossila bränslen. 

Är det här vår tids motsvarighet till plattjordsdiskussionen? Vem förlorar på att vi och våra politiker omedelbart börjar utarbeta plan B och börjar ställa om för det som kommer?

Vad kan vi göra som inte kräver politikers och kapitalägares medverkan? Finns det några som går före och visar vad man kan göra?

Har det något värde att vi samlas och pratar om detta och skriver på vår diskussionssida eller bör vi istället lägga tiden på att ställa om?

Join or login to comment.

 • A former member
  A former member

  Många kloka inlägg, och nyttiga boktips m m - retar mig dock att jag missade att nämna boken "Omställningens tid” av Björn Forsberg, vilken enligt Stephen Hinton "är både en svanesång över vår industriella civilisation och en praktisk vägledning till framgångsvägar och fallgropar i omställningen". Den kommer ut 25/1 på Karneval förlag. Läs mer här: http://transitionsweden.ning.com/profiles/blogs/boken-omstallningens-tid-ar-bade-en-svanesang-over-var-industriel

  January 20, 2012

 • Erik K.

  Oj, Jag sprang på oljegruppen idag. Hade varigt värld en resa till STO om jag haft tid. Vet någon om möte på i västkusten snart?

  January 18, 2012

 • Johan S.

  Tar gärna med min tjeckiske informatör från Prag Jiri Kriegelstein

  January 13, 2012

 • Jörgen A.

  Detta sammanfaller perfekt med vårt möte med landsbygdsministern, så jag är i Stockholm den kvällen.

  December 27, 2011

 • Oscar K.

  Får vi träffa dig i egen hög person eller ska vi ordna en Skypelänk?

  December 27, 2011

 • Jörgen A.

  Detta ser jag fram mot

  December 27, 2011

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy