Hvordan bygge et selskap på åpne data

 • June 28, 2012 · 6:00 PM

En av de store fordelene med tilgjengeliggjøring av åpne data sies å være all innovasjonen og verdiskapningen som kan komme i kjølvannet av frigivelsen. Dette innebærer ofte å gründe nye selskaper for å gjøre forretning på de åpne dataene, men hvordan gjør man nå det i praksis?

I kveld møtes vi hos kontorfelleskapet Mesh hvor vi skal få høre om selskapet Glimt.com som samler og strukturerer arrangementsdata fra en rekke kilder. Målsetningen deres er å bli en global plattform for håndtering av strukturerte arrangementsdata. For å kunne nå dette målet satser selskapet strategisk på å bruke åpne data så mye som mulig i sine løsninger, ikke minst ved å også tilrettelegge for tredjepartsbruk av dataene.

Vi får blant annet få høre om praktiske utfordringer de har hatt i forhold til manuell innsamling av informasjon, utfordringer med strukturering og lagring av data, lisensproblematikk de har kommet borti og ikke minst spørsmål rundt løsningsdesign og brukskvalitet for sluttbruker.

En av de største utfordringene har kanskje vært å finne svaret på hvordan vi brukere egentlig vil ha arrangementsinformasjon. Mye tyder på at dette nesten er et "eksistensiellt" spørsmål!

Join or login to comment.

 • A former member
  A former member

  I was expecting more about the "open data" part, and less about Glimt. On the other hand, I believe that Glimt might have what it takes to become something impressive.

  June 29, 2012

 • Hans Jørgen Lysglimt J.

  Great Meetup

  June 29, 2012

 • Hans Jørgen Lysglimt J.

  Enkel servering - frukt, chips, drikke.

  June 28, 2012

 • Arne Cato F.

  Litt info om backend, vi bruker bl.a Lucene search engine for å indeksere, søke opp og levere eventer uhyre fort. Vi leker også med API som f.eks AlchemyAPI og carrot2 for å trekke ut semantisk data. Dette muliggjør automatisk kategorisering og gruppering av alle eventene en crowdsourcet database som vokser fort, samt automatisk tagging. Hvis vi får til dette bra så vil det bli mulig å begynne å anbefale eventer basert på emner og konsepter du er interessert i.

  1 · June 21, 2012

 • Hans Jørgen Lysglimt J.

  Glimt event plattform med API er oppe (Json, kjører på Amazon EC2) og kan testes (vi ønsker selvfølgelig all testing og feedback velkommen), vi har nå et snitt på ca 100 events per dag i Oslo. Alle events leveres med Geo location.
  Vi håper og tror disse event data kan blandes med mye annet interessant (web, mobil apps, mashups) for å skape gode tjenester.

  Velkommen!
  http://www.glimt.com
  Dokumentasjon:
  https://sites.google.com/site/glimtcom/open-api

  June 5, 2012

25 went

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sometimes the best Meetup Group is the one you start

Get started Learn more
Rafaël

We just grab a coffee and speak French. Some people have been coming every week for months... it creates a kind of warmth to the group.

Rafaël, started French Conversation Group

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy