addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrosseditemptyheartfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Are M.

Location:

Oslo
Hometown: Nittedal

Member since:

April 6, 2011

Networks

Hvor finner vi deg på Twitter eller i andre sosiale medier?

Twitter: aremjolsnes

Hva slags rolle har du i dag? Er den relatert til åpne data?

Jobber i Utdanningsdirektoratet (IT-avd), og har de siste årene jobbet mest med Grep; læreplaner, kodeverk og tilbudsstruktur for Kunnskapsløftet (http://bit.ly/grepwiki).

Hvilken erfaring har du med åpne data / semantisk web?

Har jobbet med TopicMaps/Emnekart siden 2001 (itu.no, udir.no, skolenettet.no, Grep m. m.) Foreløpig ikke så mye egenerfaring med åpne data, men har tilgjengeliggjort data for mash-ups andre har gjort (naturfag.no og NRK, vist på TopicMaps 2010). I 2012 har vi publisert Grep-databasen (altså fag og læreplaner for grunnskole og videregående utdanning) og gjort dem tilgjengelige via et nytt API. Se http://data.udir.no/kl06 (kan konsumeres i flere formater: xml, json, xtm, (rdf kommer), i tillegg til pdf og andre doc-formater)). Se http://grepwiki.udir.no/index.php?title=Sp%C3%B8rretjenesten for nærmere beskrivelse.

Bidrar du til åpne data i Norge i dag? På hvilken måte bidrar du?

Se http://grepwiki.udir.no. http://data.udir.no/kl06

Kan du tenke deg å bidra mer i framtiden? Hva kan/vil du bidra med?

For tiden prøver jeg også å "lobbe" litt internt i Utdanningsdirektoratet om at også andre prosjekter kan legge sine rådata på http://data.udir.no/x (der x er andre prosjekters rådata). Vi har ikke alt det tekniske på plass, men ser litt på "Reverse Proxy with URL Rewrite" eller ISAPI_Rewrite som mulige kandidater for å få med oss andre prosjekter. Tips meg gjerne hvis du har erfaringer/ideer på dette. Målet er en felles "skranke" som datakonsumentene våre kan komme til (kremt - alt skal selvfølgelig også registreres på data.norge.no)

Introduction

Jobber mest med Grep; læreplaner, kodeverk og tilbudsstruktur for Kunnskapsløftet (http://bit.ly/gre...­). For tiden mest opptatt av å få tilgjengeliggjort dataene våre via nytt API.


Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy