addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonStartprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Web Meetup Október

Android - vágjunk bele!
Előadó: Molnár Éva / KETSH Web

Cégünk nem rég kezdett android alkalmazásokkal foglalkozni és szeretném megosztani veletek kezdeti tapasztalatainkat.
Előadásom azoknak a webfejlesztőknek szól akik már meglevő vagy egy már megrendelt weboldalukhoz egy android alkalmazást szeretnének kapcsolni, de még nem csináltak ilyet. Nagyon egyszerű alkalmazásról van szó, egy vagy két egyszerű funkcióval, például emlékeztető beállítása a telefonra, vagy fénykép feltöltése egy online galériába. 
Szó lesz az android alkalmazások felépítéséről, működéséről és összegyűjtöttem néhány buktatót ami fejfájást okozhat egy kezdő android fejlesztőnek.

Flexbox, a jövő layout technikája
Előadó: Bóra László

A Flexbox egy új típusú doboz modell, mely a webfejlesztőket sújtó lassan évtizedes problémát hivatott megoldani: a felhasználói felület elemeinek hatékony elrendezését. Szükségtelenné teszi az elemek elrendezéséhez korábban használt float-olt megoldásokat és a HTML kódtól függetlenné teszi azok sorrendjét. Ideális a mai heterogén internethez, mivel egyszerűsíti az alkalmazkodást a különböző kijelző, eszköz méretekhez, ezért segítségével egyszerűen készíthetünk responsive website-okat.

Ember.js (workshop)
Előadó: Haris Ádám / Young & Rubicam - Ombrello Digital

A fejlesztők manapság el vannak kényeztetve, annyiféle kliens oldali MV** keretrendszer közül választhatnak.
Előadásomban szeretném bemutatni, hogy mi miért az Ember.js-t választottuk, miért és miben más mint a fellelhető többi keretrendszer. Az Ember alapjai mellett, említésre kerül az Ember-Data legfrissebb bétája, illetve beszélek az erősen JavaScript alapú alkalmazások SEO problémáinak lehetséges megoldásairól is.
Egy mini workshop szerű előadásra számítsatok, így amennyiben szeretnétek elkészíteni az első(?) Ember alkalmazásotokat, hozzatok magatokkal egy laptopot, ezen kívül már csak a kedvenc editorotokra és egy böngészőre van szükségetek.
A forrásfájlok letölthetőek:
https://github.com/harisadam/pecs.web-ember
vagy
https://github.com/harisadam/pecs.web-ember/archive/master.zip

Természetesen a meetup után a szokásos meetdown, mindenkit örömmel látunk egy közös sörözéssel egybekötött eszmecserére!

Az októberi meetup helyszínét a Webstar Csoport biztosítja, míg az éhes gyomrok ellen a Weblapbolt fog tenni!

Join or login to comment.

Our Sponsors

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy