addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Web Meetup Április

Dinamikus vagy statikus típusok?
Ördög Rafael :: Emarsys

Látszólag mindenki beáll valamelyik táborba, és sokszor végeláthatatlan vitába torkollik ha a két tábor egy-egy képviselője belemelegszik. A szoftver törtélelem leghosszabban dúló vitája ez, ami még mindig nem látszik csitulni, pedig mára már kimondhatjuk: generációkon is átível.

Jómagam 15 éve írtam az első sorokat még QBasic-ben, de azóta nagyjából egy tucat nyelvet tanultam meg, és mind ahányszor váltottam dinamikus és statikus típusok között egyszerre gyűlöltem és imádtam mind a kettőt. Egy idő után érdekes vitákba kezdtem saját magammal. (Aggodalomra semmi ok, nem vagyunk skizofrének, még ha ez nem is így tűnik majd.) A furcsa az, hogy mindketten biztosak vagyunk a saját igazunkban, annak ellenére is, hogy értjük a másik álláspontját. Ezért aztán az ördög ügyvédje lettem e témában: valahányszor valaki vehemensen érvel akár a statikus, akár a dinamikus típusok mellet, igyekszem az illetőt meggyőzni arról, hogy téved. Ha tehát azt gondolod, hogy most meg tudod mi a végső válasz, akkor csalódni fogsz. Cserébe megígérem, hogy a végén mégis lesz egy érdekes konklúzió.

XP a gyarkorlatban
Fincza András :: Emarsys

Bár korábban is sokat olvastam róla, próbáltam bevezetni ahol és amit tudtam belőle, igazán csak tavaly novemberben kerültem tűzközelbe az Agile-al. Előadásomban szeretném bemutatni, hogy milyen tapasztalatokra tettem szert, mit tanultam vagy épp mire csodálkoztam rá egy cégnél, ahol valóban betű szerint próbálják betartani az extrém programozást, az Agile kimondottan szoftverfejlesztésre tökéletesített módszertanát.

Webbányászat Pythonban
Hornyák Miklós :: PTE KTK Gazdaságmódszertani Intézet

Webbányászati példán keresztül bemutatásra kerülnek a Python nyelv alapjai, megismerkedünk néhány hasznos csomaggal és kitérünk a nyelvi elemzés lehetőségeire is.

Python -  kígyó vagy giliszta?
Csomagoljunk!
Szövegbányászat - nem mind arany, ami fénylik.
NLTK - nyelveljünk!
Egyedül nem megy!

Meetdown

A meetup után foglalt helyünk van a Bohemia Sörkonyhán, ahol kötetlenebbül tudjuk folytatni az eszmecserét az előadásokról és az élet nagy problémáiról. :)

Támogatók 

A helyszínt a Webstar Csoport biztosítja, az üdítőről és a finomságokról a Weblapbolt gondoskodik.

Join or login to comment.

Our Sponsors

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy