De missie van shareNL is het verbinden van de Nederlandse deeleconomie. Onze activiteiten bestaan uit:

  • Een community met informatie en inspiratie voor consumenten met als doel het bekend en vertrouwd maken met de deeleconomie in Nederland.
  • Een netwerk dat ondernemers uit de deeleconomie verbindt door middel van onder meer samenwerking, kennisdeling, bijeenkomsten en belangenbehartiging.
  • Een adviesorgaan voor het bedrijfslevenoverheden, maar ook richting media en politiek.
  • Een ‘lab’ waarin doorlopend met onder meer kennisinstellingen wordt gewerkt aan kennis over en onderzoek naar de deeleconomie.

shareNL is een ‘social enterprise’. Oprichters zijn Harmen van Sprang en Pieter van de Glind. Zij hebben ook de dagelijkse leiding over de organisatie.

De leden bestaan uit ondernemingen die actief zijn specifiek binnen de deeleconomie. Mail ons gerust voor meer informatie over een lidmaatschap.

De oorsprong van shareNL ligt bij zes deeleconomie-initiatieven die een gezamenlijk platform beoogden om de deeleconomie in Nederland te stimuleren. Deze ‘founding fathers’ zijn PeerbyKonnektidToogethrSnappcarThuisafgehaald en FLOOW2. Hiermee maken ondernemers binnen de deeleconomie vanaf het eerste uur actief deel uit van het DNA van shareNL. Inmiddels is shareNL een stichting (i/o) en bedient het een groeiend aantal leden.

Daarnaast hebben we diverse partners die met kennis, netwerk en/of middelen bijdragen aan de doelstellingen van shareNL, waaronder ook een grote conferentie later dit jaar.

Tenslotte werken we internationaal actief samen met organisaties als het Collaborative Lab van Rachel Botsman, The Mesh van Lisa Gansky en deEuropean Sharing Economy Coalition. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de deeleconomie in binnen- en buitenland.

Meer weten? Stuur een mailtje en je hoort zo snel mogelijk van ons.

Join us and be the first to know when new Meetups are scheduled
Log in with Facebook to find out
By creating a Meetup account, you agree to the Terms of Service

Welkom bij shareNL

What's new

 

People in this
Meetup are also in:

Imagine having a community behind you

Get started Learn more
Bill

I started the group because there wasn't any other type of group like this. I've met some great folks in the group who have become close friends and have also met some amazing business owners.

Bill, started New York City Gay Craft Beer Lovers

Start your Meetup today

Act now and get 50% off.
Until February 1.

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy