addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Inspiratiedag ‘Deeleconomie in de lage landen’

 • Jul 2, 2014 · 2:00 PM
 • Nederlandse Ambassade in Brussel

Delen en ruilen is in. Bestaande initiatieven floreren. Nieuwe initiatieven worden opgezet. In vele gevallen maken zij gebruik van technologie om vraag- en aanbod op een creatieve manier samen te brengen. Delen en ruilen spreekt niet alleen individuele burgers aan, maar ook bedrijven, middenveldorganisaties en overheden. Een groeiend aantal initiatieven aan beide kanten van de grens die gedeeld en geruild kunnen worden, of alleszins inspireren.

Om de kennis van en de contacten tussen aanbieders en professioneel geïnteresseerden in deeleconomie-initiatieven te faciliteren organiseren de Nederlandse Ambassade in België, shareNL en Taxistop op woensdag 2 juli een Inspiratiedag ‘Deeleconomie in de lage landen’. Het programma richt zich op personen en organisaties met een professionele interesse in deeleconomie(projecten).

14u00    Ontvangst Nederlandse Ambassade Brussel

14u30    Welkom en introductie

14u40    Schets deeleconomie in Belgie en Nederland:

Angelo Meuleman (Taxistop) en Harmen van Sprang (shareNL)

15u10    Cases van deeleconomie projecten:

·  Amsterdam Sharing City - Pieter van de Glind (shareNL)

·  Achmea: case ‘autodelen’ - Ilse Leeninga

·  Peerby - WijDelen: een Nederlands-Belgische samenwerking

16u00    8 korte pitches van Nederlandse en Belgische deelinitiatieven

17u00    Informatiemarkt en borrel

18u00    Einde

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op 2 juli. Aanmelden is verplicht, zowel door op deze pagina aan te geven dat u komt (RSVP) alsmede door u in te schrijven via de pagina van de ambassade: http://bit.ly/NLBEinschrijven

Hartelijke groet,

Peter Brulmans - Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden

Angelo Meuleman - Taxistop

Harmen van Sprang & Pieter van de Glind - shareNL

P.S. De dag erna, op 3 juli, is er een bijeenkomst over de deeleconomie bij de European Economic and Social Committee (EU). Wees ook daar welkom. Meer informatie: http://bit.ly/EurESC 

Join or login to comment.

 • Mike R.

  In antwoord op Marja en Peter:
  Ik probeer de gemeente(raad) van Delft zover te krijgen dat ze ook eens gaan luisteren naar ons -uitstekende- verhaal. Enerzijds heb ik geopperd om ShareNL (Pieter en Harmen cs. ?) een keer naar Delft te halen. Anderzijds ga ik ook na de zomer namens Delft Design stadsdebatten organiseren (op en om het schitterende Aghataplein). Dat laatste is wat mij betreft ook een prima sturingsinstrument om mensen warm te maken en meer voor de goede zaak.
  Tegen de tijd dat we een debat organiseren, zal ik het zeker hier of elders melden.
  Voor degenen die zo lang niet kunnen of willen wachten stel ik mij beschikbaar voor een werkgroep om elkaar al eerder - letterlijk en figuurlijk- tegemoet te komen.
  Wat dachten jullie van een brainstormsessie in Antwerpen of Breda ergens eind augustus?

  Shoot !!!

  July 10, 2014

  • Mike R.

   hi Marja,
   Het is voor mij ook nog een beetje een vraag. De debatten zijn sowieso openbaar toegankelijk, voor iedereen dus. Het initiatief ligt bij Delft Design en TOP (Techniek Ontmoetings Punt) en dus zal één van de insteken zijn om (het nut van) techniek en design begrijpelijk te maken voor de m/v in de straat (en voor de decision makers). Omdat de #deeleconomie de laatste tijd mede een sprint kan trekken dankzij de techniek, zie ik daar persoonlijk wel een kapstok om duurzame ruil- en deeleconomie op de agenda te zetten.

   greetz, - - Mike

   July 12, 2014

  • Mike R.

   deel 2:

   Stadsdistributie is van een iets andere orde. Er zijn hier in Delft plannen om meer en vaker vervuilend verkeer rigoureus uit de binnenstad te weren. Één van de middelen daartoe is het opzetten van een stadsdistributiesysteem cq -knooppunt: ergens aan de rand van de stad, bv tegen de snelweg aan, komt een voorziening waar grote vrachtwagens pallets met goederen lossen; die goederen worden vervolgens overgeladen en door een koerier per elektrokar of bak- of racefiets of transportstep afgeleverd bij de klant (winkelier) in de binnenstad. De bedoeling is onder meer om de luchtkwaliteit en daarmee het leefkwaliteit in het centrum te verbeteren. Mijn betrokkenheid komt vooral vanuit mijn huidige functie als werkleider in de dagbesteding (doelgroep: mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid en mensen met een psycho-sociale indicatie). Zo'n voorziening kan interessant, nuttig, overzichtelijk en -vooral- laagdrempelig werk genereren voor onze doelgroep.

   greetz, - - Mike

   July 12, 2014

 • Peter B.

  Aansluitend op de namiddag en mogelijke vragen die u heeft over de Belgische markt of t.a.v. potentiele samenwerking met een andere partij, wil ik graag vermelden dat wij hierin kunnen helpen. Dit kan ook betekenen dat we verwijzen naar specialisten of naar onze collega's in Den Haag (voor Belgische bedrijven met vragen over de Nederlandse markt). Aarzel niet om mij hiervoor te contacteren.

  July 10, 2014

 • Marja G.

  veel overzicht en verbinding, nog iets te algemeen.

  July 9, 2014

  • Mike R.

   Wat bedoel je precies Marja?

   July 9, 2014

  • Marja G.

   De vragen aan het einde waren aanleiding tot een mooie discussie die meer de diepte in ging. Dat gedeelte had voor mij langer mogen duren.

   July 9, 2014

 • Nienke Van der R.

  Enorm fijne middag gehad en een hoop nieuwe iniatieven leren kennen. De deeleconomie bruist in de lage landen!
  Altijd welkom in Antwerpen voor een lange (we hebben geen ronde ;-)) tafelgesprek!

  July 3, 2014

 • Angelo M.

  Ook enorm van genoten! Bedankt aan allen om zo enthousiast te zijn.

  1 · July 3, 2014

 • Peter B.

  dank aan alle deelnemers voor de enthousiaste presentaties en positieve attitudes

  July 3, 2014

 • Steven V.

  Super interessant. Zeer leerzaam. Tof om te zien hoeveel initiatieven er zijn omtrent de deeleconomie.

  July 3, 2014

 • Joachim J.

  Vlakbij OV, goede ontvangst, 3 interessante lange sessies, gevolgd door pittige korte presentaties. Goede netwerkinfrastructuur achteraf in open atmosfeer.

  July 2, 2014

  • Joachim J.

   De automatische spelling correctie op mijn smartphone speelt me soms parten: 'netwerkinfrastruct­uur' -> netwerking.

   1 · July 3, 2014

 • Erik De R.

  Inspiring

  July 2, 2014

 • Claartje V.

  Inmiddels besloten om zelf een rit aan te bieden op blablarcar, heen en terug. Er is nog plek vrij, dus wie mee wil rijden mag het zeggen! http://www.blablacar.nl/trip-amsterdam-brussel-32544118

  3 · July 1, 2014

  • Claartje V.

   Jazeker! Kun je naar het Amstel station komen? Ik vertrek daar om 11 uur

   July 1, 2014

  • Ann C.

   perfect, ik sta bij de drop-off bij het Amstel station. dank je wel!

   1 · July 1, 2014

 • Claartje V.

  Hi! Geheel collaborative gaan wij van Crowd Expedition naar Brussel met Blablacar. Er is alleen geen rit terug... Is er iemand die 's avonds terug rijdt naar Amsterdam of Utrecht en nog een plekje over heeft?

  Alvast bedankt en tot woensdag ;-)

  1 · June 30, 2014

  • Harmen van S.

   Misschien Peter de Groot (Achmea)? Of Carlien Roodink (Amsterdam Economic Board)? Of Peerby? Of Croqqer? Of Konnektid? En je hebt natuurlijk al op Toogethr gekeken…? Good lucky!

   June 30, 2014

  • Claartje V.

   Dank voor je suggesties! Op Toogethr helaas ook niks...

   June 30, 2014

 • Mike R.

  hi Claartje,
  Als de Belgische Spoorwegen staken, ben ik bang dat ik tot de auto ben veroordeeld en in dat geval is er 's avonds wel een plekje vrij ...

  June 30, 2014

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy