Wij geloven in een wereld waarin iedereen toegang heeft tot alle producten, diensten en kennis die nodig zijn voor een welvarend, verbonden, duurzaam en gelukkig leven. De pilaren waarop we onze samenleving hebben gebouwd staan te schudden op hun grondvesten. Gevestigde publieke en private organisatievormen maken fundamentele veranderingen door. We leven in een verandering van tijdperk. Wij zien de ontwikkeling van de deeleconomie als een drijvende kracht achter deze verandering. En als een leidraad naar een sociale, duurzame en economisch sterke samenleving.

De komende jaren bewegen we van een ‘sharing economy’ in 2015, naar een ‘sharing society’ in 2030. Binnen deze ‘deelsamenleving’ zijn mensen minder afhankelijk van grote, hiërarchisch georganiseerde organisaties. In plaats daarvan vindt men de producten, diensten en kennis die men nodig heeft via peer-to-peer marktplaatsen, aangevuld door on-demand systemen vanuit het bedrijfsleven. Mensen ontmoeten elkaar via de online marktplaatsen, maar ook fysiek zorgen nieuwe ontmoetingen voor ondermeer creativiteit en serendipiteit die nodig zijn om de kansen en de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Er ontstaan hechtere gemeenschappen door een toename van lokaal contact en afhankelijkheid. Er ontstaat een gezondere leefomgeving doordat we slimmer omgaan met grondstoffen. Tot slot ontwikkelt zich een economisch sterke samenleving, gefundeerd op stevige sociale netwerken, lokale economische transacties, lokaal georganiseerde sociale zekerheden, open kennisnetwerken, een hoog ontwikkelde technologische en creatieve sector en een sterke arbeidsproductiviteitsgroei.

Wij geloven in de kansen die de deeleconomie onze samenleving biedt en beseffen tegelijkertijd dat het ook nog in de kinderschoenen staat. Naast de kansen hebben we daarom ook oog voor de uitdagingen. Op deze manier kunnen we de deeleconomie op een goede manier tot volle wasdom brengen. Dit ervaren wij dan ook sterk als onze missie. Daarmee willen we een wereld helpen creëren waarin iedereen toegang heeft tot de producten, diensten en kennis die bijdragen aan een welvarend, verbonden, duurzaam en gelukkig leven. Iedereen die hier aan bij wil dragen, nodigen we van harte uit om met ons samen te werken. Wij geloven dat het geheel meer is dan de som der delen, en werken daarom samen met het gehele deeleconomie-speelveld, bestaande uit de deelplatformen, het bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen en individuen.

Join us and be the first to know when new Meetups are scheduled
Log in with Facebook to find out
By creating a Meetup account, you agree to the Terms of Service

Welkom bij shareNL

What's new

 • New Member
  Ralphius Ralphius joined
  July 26
 • New Member
  Katerina P. Katerina P. joined
  July 20
 • New Member
  Maaike Maaike joined
  July 20
 • New Member
  The Education C. The Education C. joined
  July 16
 • New Member
  Claudia Claudia joined
  July 13
 • New Member
  Douwe van der W. Douwe van der W. joined
  July 9
 • New comment
  Eva van D. Eva van D. commented on shareNL meetup
  July 1
  Eva van D.

  "Dank jullie wel voor de inspirerend­e avond! Excuses dat ik er wat eerder vandoor moest; kreeg plotseling bericht van iemand die een wedstrijd had ontdekt waar FoodSharing­ bij zou passen en waarvan de aanmeld deadline 00:00 was....."

  Read more…

 • New comment
  ajm A. ajm A. commented on shareNL meetup
  July 1
  ajm A.

  "Bedankt voor de inspirerend­e avond! update mbt het Griekenland­ initiatief:­ vanuit diverse kanten (o.a...."

  Read more…

 • New comment
  Edouard D. Edouard D. commented on shareNL meetup
  July 1
  Edouard D.

  "Dank aan ShareNL voor een waardevolle­ avond. Office United heeft nu een duidelijk experiment (via crowdfundin­g platform een groep ZZP-ers bij elkaar brengen en ruimte vinden). Wie heeft een ander idee? Office United is er volgende keer weer bij."

  Read more…

 • New comment
  Silvia G. Silvia G. commented on shareNL meetup
  July 1
  Silvia G.

  "Waardevolle­ contacten gelegd en inspirerend­e ondernemers­geesten vandaag gehoord!!"

  Read more…

 

People in this
Meetup are also in:

You don't have to be an expert to start your own Meetup Group

Get started Learn more
Katie

I'm surprised by the level of growth I've seen since becoming an organizer, it's given me more confidence in my abilities.

Katie, started NYC ICO

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy