Wij geloven in een wereld waarin iedereen toegang heeft tot alle producten, diensten en kennis die nodig zijn voor een welvarend, verbonden, duurzaam en gelukkig leven. De pilaren waarop we onze samenleving hebben gebouwd staan te schudden op hun grondvesten. Gevestigde publieke en private organisatievormen maken fundamentele veranderingen door. We leven in een verandering van tijdperk. Wij zien de ontwikkeling van de deeleconomie als een drijvende kracht achter deze verandering. En als een leidraad naar een sociale, duurzame en economisch sterke samenleving.

De komende jaren bewegen we van een ‘sharing economy’ in 2015, naar een ‘sharing society’ in 2030. Binnen deze ‘deelsamenleving’ zijn mensen minder afhankelijk van grote, hiërarchisch georganiseerde organisaties. In plaats daarvan vindt men de producten, diensten en kennis die men nodig heeft via peer-to-peer marktplaatsen, aangevuld door on-demand systemen vanuit het bedrijfsleven. Mensen ontmoeten elkaar via de online marktplaatsen, maar ook fysiek zorgen nieuwe ontmoetingen voor ondermeer creativiteit en serendipiteit die nodig zijn om de kansen en de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Er ontstaan hechtere gemeenschappen door een toename van lokaal contact en afhankelijkheid. Er ontstaat een gezondere leefomgeving doordat we slimmer omgaan met grondstoffen. Tot slot ontwikkelt zich een economisch sterke samenleving, gefundeerd op stevige sociale netwerken, lokale economische transacties, lokaal georganiseerde sociale zekerheden, open kennisnetwerken, een hoog ontwikkelde technologische en creatieve sector en een sterke arbeidsproductiviteitsgroei.

Wij geloven in de kansen die de deeleconomie onze samenleving biedt en beseffen tegelijkertijd dat het ook nog in de kinderschoenen staat. Naast de kansen hebben we daarom ook oog voor de uitdagingen. Op deze manier kunnen we de deeleconomie op een goede manier tot volle wasdom brengen. Dit ervaren wij dan ook sterk als onze missie. Daarmee willen we een wereld helpen creëren waarin iedereen toegang heeft tot de producten, diensten en kennis die bijdragen aan een welvarend, verbonden, duurzaam en gelukkig leven. Iedereen die hier aan bij wil dragen, nodigen we van harte uit om met ons samen te werken. Wij geloven dat het geheel meer is dan de som der delen, en werken daarom samen met het gehele deeleconomie-speelveld, bestaande uit de deelplatformen, het bedrijfsleven, overheden, kennisinstellingen en individuen.

Join us and be the first to know when new Meetups are scheduled
Log in with Facebook to find out
By creating a Meetup account, you agree to the Terms of Service

Welkom bij shareNL

What's new

 • New comment
  Eva van D. Eva van D. commented on shareNL meetup
  4 days ago
  Eva van D.

  "Dank jullie wel voor de inspirerend­e avond! Excuses dat ik er wat eerder vandoor moest; kreeg plotseling bericht van iemand die een wedstrijd had ontdekt waar FoodSharing­ bij zou passen en waarvan de aanmeld deadline 00:00 was....."

  Read more…

 • New comment
  ajm A. ajm A. commented on shareNL meetup
  4 days ago
  ajm A.

  "Bedankt voor de inspirerend­e avond! update mbt het Griekenland­ initiatief:­ vanuit diverse kanten (o.a...."

  Read more…

 • New comment
  Edouard D. Edouard D. commented on shareNL meetup
  4 days ago
  Edouard D.

  "Dank aan ShareNL voor een waardevolle­ avond. Office United heeft nu een duidelijk experiment (via crowdfundin­g platform een groep ZZP-ers bij elkaar brengen en ruimte vinden). Wie heeft een ander idee? Office United is er volgende keer weer bij."

  Read more…

 • New comment
  Silvia G. Silvia G. commented on shareNL meetup
  4 days ago
  Silvia G.

  "Waardevolle­ contacten gelegd en inspirerend­e ondernemers­geesten vandaag gehoord!!"

  Read more…

 • Group Review
  Silvia G. Silvia G. wrote a group review
  4 days ago
  Silvia G.
  "goed bezig!"
 • New comment
  Marcel P. Marcel P. commented on shareNL meetup
  5 days ago
  Marcel P.

  "Zin in vanavond hoor! Hier vast mijn (Bundles) vraag: Wil jij een wasmachine delen? Het hoeft niet jouw wasmachine te zijn. Het kost niets. Het levert je 40 euro per jaar op. Vanavond beslissen graag!..."

  Read more…

 • New Member
  Ana Ana joined
  5 days ago
 • New RSVP
  David K. David K. RSVPed Yes for shareNL meetup
  5 days ago
  David K.
  shareNL meetup
  Tuesday 7:00 PM at Pakhuis de Zwijger
 • New Member
  David K. David K. joined
  5 days ago
 • New RSVP
  Michiel B. Michiel B. RSVPed Yes for shareNL meetup
  5 days ago
  Michiel B.
  shareNL meetup
  Tuesday 7:00 PM at Pakhuis de Zwijger
 

People in this
Meetup are also in:

Sometimes the best Meetup Group is the one you start

Get started Learn more
Bill

I started the group because there wasn't any other type of group like this. I've met some great folks in the group who have become close friends and have also met some amazing business owners.

Bill, started New York City Gay Craft Beer Lovers

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy