SocialStrategyTalk III: "doe mij een community"

Klanten behouden en nieuwe klanten verwerven op een efficiënte manier? Het kan: “Doe mij een community” zeggen we dan, want het sociale web is een efficiënte klantenbinder. Maar zo eenvoudig als het klinkt is het uiteraard niet. Voor organisaties die het web 2.0 zien als "sociale spil" om de klant in het hart te raken hebben we een aantal best-practices bij het opbouwen van communities op het menu. Met sprekende en inspirerende voorbeelden op terrein van:
politiek, bankieren, voetbal en geloof: * Kirsten Verdel over Barack Obama. Zij draaide mee in het landelijke campagne team tijdens de Amerikaanse verkiezingen en vertelt over zijn 2.0 succes in community vorming.
* Ruud Smeulders over de Rabobank. Ligt de toekomst van bankieren bij coöperaties en wat is de visie van deze Rabo-innovatiemanager over de community-activiteiten van de bank?
* Peter Kentie (PSV) over communities in het voetbal. Peter is marketing manager van PSV.
* Fr. Roderick Vonhögen over geloof en communities. Vonhögen is de Nederlandse ‘podcast priest’ en won al vele internationale awards voor zijn 2.0 community-aanpak. Kom op 5 februari naar SocialStrategyTalk in Amsterdam en discussieer mee over de vraag hoe je communities bouwt en of de economische situatie van invloed is op de vorming van communities.

De deuren gaan om 13.30 open. Zorg dat je op tijd bent voor de opening.

14.30 Opening Menno van Doorn (Sogeti) en Rutger Docter (CreativeCrowds)
14.45 Peter Kentie (PSV)
15.30 Ruud Smeulders (Rabobank)
16.15 Pauze
16.30 Fr. Roderick Vonhögen (Podcast Priest)
17.00 Kirsten Verdel (campagneteam Barack Obama)
17.45 Borrel

Join or login to comment.

 • Carl L.

  Hi Tom, This was Efthymios Constantinides (http://tinyurl.com/somere) from www.somere.nl

  February 13, 2009

 • Social T.

  Very interesting speakers, very good organisation and catering. 1 Question, who was the University Dean who was leading 15 Master students in Social Media researches? Does anyone remeber?

  February 12, 2009

 • Evert Jan van H.

  PSV showed all sides of communitybuilding, Rabobank showed how it is searching and got loads of input from the crowd; Father Roderick ... what can I add to that?; Miss Verdel with a thrilling story about her path towards presidency :-) In the last presentation I missed some detail about how Social Media provided added value to the Obama campaign. Other that that: a fabulous session again!

  A great new feature: members stepping up the stage presenting initiatives worthwhile for all of us. But where can I find more information about the Social Media Research Center and the Professional Association (sorry I don't recall that name anymore)?

  February 12, 2009

 • A former member
  A former member

  Trouwens, nog even probs voor de (gratis) borrel. Er was meer dan genoeg te happen voor iedereen en de patatjes waren heeeeerlijk!

  February 11, 2009

 • Alex de G.

  The only missing part was some more details on ROI. We've heard succes stories, but without figures.

  February 9, 2009

 • Manja

  Very informative and entertaining gathering. Good atmosphere. A variety of speakers that covered a wide range of markets in which social communities and cross media use have its effect.

  February 9, 2009

 • A former member
  A former member

  Wow, It has been long ago since I got so inspired after attending a ' business' meeting. specially after listening to the interview of father Roderick, which was very entertaining.
  Thanks,
  Martijn

  February 9, 2009

 • Cedric R.

  Goeie sprekers met leuke anekdotes en projecten!

  February 9, 2009

 • A former member
  A former member

  Great stories!

  February 9, 2009

 • A former member
  A former member

  Very good variety in speakers, including some with unconventional backgrounds... Fr. Roderick rocks!

  February 7, 2009

 • Alexis van D.

  interessante 'talk' 2 cases en 2 verhalen zorgt voor een mooie middagvullend programma.

  February 7, 2009

 • Carl L.

  Leuke post Paula!
  @ reinout: ik (in onderstaande geval)

  February 7, 2009

 • Paula A.

  Mijn blog staat hier: http://meerdaneenwebsite.nl/?p=213 (Past niet in 500 tekens, helaas!)

  February 6, 2009

 • Paula A.

  Mijn blogje staat hier: http://meerdaneenwebsite.nl/?p=213

  February 6, 2009

 • Rene

  Inspring, new, educative.

  February 6, 2009

 • Reinout de K.

  wie = organizer?

  February 6, 2009

 • Michel B.

  gevarieerde en boeiende sprekers

  February 6, 2009

 • Reinout de K.

  eens met Anneli en Elena: de uitdaging is de sprekers op niveau te houden: niet alleen door de juiste uit te nodigen, maar hun ook bewegen om op het juiste punt hun verhaal te beginnen. Nieuwe, onverwachtse invalshoeken zijn nuttiger dan een incestieus "wat zijn wij belangrijk" maar liever wel relevante verhalen. Algehele organisatie blijft top. Maar ik vond de volgende beter.

  February 6, 2009

 • Bram van der B.

  Mooie cases, leuke mensen en goed geregeld

  February 6, 2009

 • Johan van der K.

  Was een verademing vergeleken met andere evenementen, waar je passief wordt ondergedompeld in een powerpoint-terreur show. Leuke sprekers, interactief format.

  February 6, 2009

 • A former member
  A former member

  Goed programma, animerende interviews en sprekers, locatie en fouragering waren top. Volgende keer ben ik er weer bij!

  February 6, 2009

 • Tonći G.

  Good program, nice cases. PSV had a clear and good story, Rabobank had less clear examples, it was more of list of things they did, pretty shallow story. Father Roderick was fun, he enjoyed telling his story, if more people in his "company" were the same, I would be a believer :D. Kirsten Velden confirmed what was already known about Obama's campaign but gave good tips(Roderick as well) about building communities, binding with one's "audience". To bad I didn't have the time to socialize afterwards.

  All together: an excellent meetup, looking forward to the next one.

  February 6, 2009

 • A former member
  A former member

  Strakke line-up, maar misschien nog iets meer sturen op lessons learned en niet alleen een goed verhaal vertellen.

  February 6, 2009

 • Pieter M.

  Good and original speakers, interesting content and viewpoints. SocialStrategyTalk is fast becoming the thought leadership platform for Social Media in the Netherlands.

  Pieter Maarleveld
  ANP

  February 6, 2009

 • lotte

  brilliant examples but it stays rather passive 'listening'

  February 6, 2009

 • Christine Z.

  Buitengewoon interessante sprekers, zeer inspirerend!

  February 6, 2009

 • Stijn van B.

  @ Anneli Rispens Feb 6,[masked]:03 AM
  "Een groep fans maakt niet per definitie een community. Een gedeelde passie kan de basis zijn van een community"
  Goede opmerking, vaak is de houding toch wel: Doe mij er maar eentje, zonder dat daar bij wordt gekeken naar de motivatie van de deelnemers.

  February 6, 2009

 • A former member
  A former member

  Dit was mijn eerste SST en naar aanleiding van enthousiaste verhalen van collega's had ik me er erg op verheugd. Helaas werd deze verwachting in mijn geval niet helemaal waargemaakt. Het onderwerp was relevant en interessant. Denk dat in 2009 crowdsourcing en co creatie het potentieel hebben om de norm binnen product en dienst innovatie te zijn. Vandaar dat het publiek vol zat met mensen die hier op een of andere manier al mee bezig zijn.
  De vraag die PSV poneerde over hun relatie met communities was een interessante vraag, maar deze stelling werd min of meer weggevaagd met een stemming. Terwijl de discussie hierover naar mijn idee nuttig was geweest. Een groep fans maakt niet per definitie een community. Een gedeelde passie kan de basis zijn van een community, maar in dit geval ging het om een klantenkring, ipv een community.

  February 6, 2009

 • A former member
  A former member

  Vind SST een leuk en interessant initiatief, maar denk dat mijn algehele conclusie is; zorg dat je sprekers aansluiten op je publiek. Wanneer je spreekt voor een internet savvy, twitterende crowd dan mag je verwachten dat er een paar stappen overgeslagen worden. Dus skip het algehele marketing beleid of campagne opzet en focus op waar het thema aan refereert, het inzetten van een community tbv je bedrijfsvoering.

  February 6, 2009

 • A former member
  A former member

  Dat was een interessante vraag, maar deze stelling werd min of meer weggevaagd met een stemming. Terwijl de discussie hierover naar mijn idee nuttig was geweest. Een groep fans maakt niet per definitie een community. Een gedeelde passie kan de basis zijn van een community, maar in dit geval ging het om een klantenkring, ipv een community.

  February 6, 2009

 • A former member
  A former member

  Bijvoorbeeld PSV heeft de vraag geponeerd "moeten wij een community starten en onze members naar ons laten komen, of moeten wij ons meer betreden in bestaande community en daar een sterkere rol in spelen?".

  February 6, 2009

 • A former member
  A former member

  Dit was mijn eerste SST en naar aanleiding van enthousiaste verhalen van collega's had ik me er erg op verheugd. Helaas werd deze verwachting in mijn geval niet helemaal waargemaakt. Vond het thema van de dag "Doe mij een community" heel relevant en interessant. Denk dat in 2009 crowdsourcing en co creatie het potentieel hebben om de norm binnen product en dienst innovatie te zijn. Vandaar dat het publiek vol zat met mensen die hier op een of andere manier al mee bezig zijn.

  February 6, 2009

 • A former member
  A former member

  Fantastic location, good organisation. Good speakers, but not all were "to the point"

  February 6, 2009

 • A former member
  A former member

  Inspirend. Vooral Father Roderick was erg interessant en werd op een zeer goede wijze gepresenteerd!
  Minder was het stuk van de Rabobank. Ik had niet het idee dat Ruud heel erg open stond voor de verbeterpunten die werden aangegeven door het publiek.

  February 6, 2009

 • Reinout de K.

  De 1e SST was veel beter. Het internationale en ambitieuze karakter is gesneuveld. PSV was te veel een sales verhaal. Over het interessantste deel: de PSV-leden, horen we heel weinig.
  De Rabobank houdt zich wel goed aan het thema: zij roepen: Doe mij een community! Wat zij zelf precies brengen op dit evenement is nog niet geheel duidelijk. Father Roderick was het absolute hoogtepunt. En een community manager pur sang. Slimme en erg grappige kerel. Kirsten een gepassioneerde professional.

  February 6, 2009

 • Reinout de K.

  In het kort: de eerste SST was veel beter.
  Het internationale en ambitieuze karakter is gesneuveld. Hoewel een fanschare van een voetbalclub één van de mooiste communities is, krijgen we een 100% sales verhaal van hoe er uit die groep geld gepeurd kan worden. Over het interessantste deel: de PSV-leden, horen we heel weinig. Wat doet deze groep precies?
  De Rabobank houdt zich wel goed aan het thema: zij roepen: Doe mij een community! Wat zij zelf precies brengen op dit evenement is nog niet geheel duidelijk.
  Father Roderick was het absolute hoogtepunt. Wat kan die man mooi spreken. En een community manager pur sang. Slimme en erg grappige kerel.
  Kirsten Verdel was ook gepassioneerde en professioneel; het duurde wel iets te lang, waardoor veel publiek voor het einde al het hazepad gekozen had. En dat terwijl er weer een hoogwaardige borrel volgde.
  De organisatie en het publiek was zoals altijd goed, de sprekers mogen meer tot de verbeelding spreken. Reinout

  February 6, 2009

 • Arnd

  Bless The father and Stop The politics

  February 6, 2009

 • A former member
  A former member

  Erg inspirerende presentaties. De Podcast Priest stak er met kop en schouders bovenuit en dan te bedenken dat hij krom stond van de influenza. Ben er de volgende keer zeker weer bij.

  February 6, 2009

 • Thijs B.

  my first time at social strategy talk, but it was an interesting day! especially the 3rd and 4th speakers were great and hitting the subject at it's core!
  looking forward to the next one :-)

  February 6, 2009

 • Sander

  Inspiring and diverse speakers!

  February 6, 2009

 • Titus M.

  Leve de podcast priest! PSV en Rabo ook prima. Alleen jammer dat Kirsten Verdel het vooral over Kirsten Verdel had, en zich niet liet onderbreken. Volgende keer nog strenger zijn, Menno!

  February 6, 2009

 • Petra K.

  Het waren mooie verhalen. Maar het ging niet altijd om community. Veel vaker ging het eenovudigweg om doelgorep en hoe je die met de verschillende nieuwe media kunt bereiken. Mooi, maar ik ben wel benieuwd hoe je nu een community kunt opbouwen. Roderick Vonhögen vond ik dan weer wel goed.

  February 6, 2009

 • Foster

  Good organisation and preperation. Namebadges available for all who has subscribed in advance as well as for some others.
  Nice line-up of speakers; variety of input.
  Venue bit difficult to reach from other parts of the country.
  A pity that some members signed up, but did not show up and so did not give others a change for attanding.
  Good starting and finishing time; avoid rush-hours.

  February 6, 2009

 • vanmaanen

  Nice speakers, good atmosphere and nice location. Good vibe afterwards too. (missed PSV, joined later). @fatherroderick was excellent, passionate and funny. The last speaker was telling a very general story, missed the link with social/web2.0 etcetera. Overall a great afternoon

  February 6, 2009

 • vanmaanen

  Great speakers, nice atmosphere, good networking afterwards. Good location.

  February 6, 2009

 • Arjan M.

  Interessante casus, diversiteit van communitybuilding kwam goed in beeld.

  February 5, 2009

 • menno u.

  Elke spreker was relevant en voegde op zijn of haar manier iets toe aan de discussie. De rode draad voor communities was toch wel:

  *wat is de bindende factor
  *creeer een persoonlijke band
  *een community faciliteren en niet doordrukken
  *wees transparant, geen dubbele agenda
  *geef tools aan de community om content te creeeren
  *zet community leden in om nieuwe leden te werven

  February 5, 2009

 • Paulus V.

  @fatherroderick vond ik geweldig. De presentatie van Peter Kentie was leuk en inhoudelijk erg interessant, met name het intensieve gebruik van video / IPTV verraste me. @locuta had wel wat meer op communities mogen focussen en wat minder op haar eigen loopbaan.

  Organisatoren en sponsors: bedankt voor een leuke en interessante middag.

  February 5, 2009

 • Floor S.

  Excellent choice of speakers from a wide area. I especially enjoyed the speech from Father Roderick: brilliant, a real talent for stand-up comedy and a great speecher!

  February 5, 2009

 • roel c.

  very much inspired by the priest. my conclusion: a succesful social community depends largely on an inspirator either on the fore- or background

  communities is the topic beyond crisis thinking

  February 5, 2009

People in this
Meetup are also in:

Create your own Meetup Group

Get started Learn more
Rafaël

We just grab a coffee and speak French. Some people have been coming every week for months... it creates a kind of warmth to the group.

Rafaël, started French Conversation Group

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy