addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-crosscrosseditemptyheartfacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Schaalbaarheid en het berekenen van flitspaal locaties

 • Dec 11, 2012 · 5:15 PM

Op 11 december organiseren we de 3e Software Architecture pressure Cooker meetup. Het thema is dit keer schaalbaarheid en de concrete case is het bepalen van locaties van flitspalen en politieauto's op basis van rapportages vanaf TomToms. Deze rapportages komen in grote aantallen binnen en natuurlijk nooit vanaf exact dezelfde locatie voor 1 flitspaal. Hoe maken we hier een schaalbare oplossing voor waarmee we de locaties van de flitspalen en politieauto's kunnen bepalen en een waarde kunnen geven aan waarschijnlijkheid dat de flitspaal/politieauto  er daadwerkelijk staat?

Deze meet up is volledig hands-on en geheel gericht op het oplossingsgericht denken. Voor drankjes en hapjes wordt gezorgd!

Korte uitleg werkwijze

TomTom zal de case presenteren. Na de probleemstelling, krijgt elke deelnemer 5 minuten de tijd om zijn oplossingsrichting op een post-it te schetsen. Op basis hiervan worden teams gevormd van deelnemers met gelijksoortige oplossingen.

Daarna volgt de Team Challenge: De groep is gesplitst in een aantal teams van 2 tot 4 architecten, die de oplossingsrichting verder uitwerken op een flip-over chart. Als extra dienen de teams een schets te geven van de proefopstelling om de oplossing te valideren en een schatting van de hoeveelheid tijd die nodig is om deze te realiseren.

Na de Team Challenge, presenteren de individuele teams hun oplossing aan de groep.

Tot slot kiest de groep de beste oplossing. Afhankelijk van de geschatte inspanning kan de proefopstelling dan door een klein team van vrijwilligers gerealiseerd worden om aan te tonen dat het daadwerkelijk de beste oplossing is!

 

Join or login to comment.

 • Gerard V.

  Had a good evening yesterday at the meetup. Very interesting subject that still keeps my brain occupied! A thank-you to the organizers for organizing this event, and to Dion for sharing an interesting problem.

  December 12, 2012

 • Gero V.

  Had fun to find solutions for a challenging problem. Nice to learn en understand real problems in this domain.

  December 12, 2012

 • Herbert S.

  Very interesting and complex case, a real brainteaser. Those who weren't there really missed something.

  December 12, 2012

 • A former member
  A former member

  Iemand tips voor parkeren?

  December 11, 2012

12 went

Our Sponsors

 • Xebia

  Title sponsor, helping with location, funding and logistics

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy