add-memberalign-toparrow-leftarrow-rightbellblockcalendarcamerachatchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-upcircle-with-crosscomposecrossfacebookflagfolderglobegoogleimagesinstagramkeylocation-pinmedalmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1pagepersonpluspollsImported LayersImported LayersImported LayersshieldstartwitterwinbackClosewinbackCompletewinbackDiscountyahoo

Az akadálymentes weboldalakért

A web mindenkié. A kérdés csupán az, hogy ez az állítás valóban megállja-e a helyét. Mára ez a technológia olyan előrehaladott stádiumban van, hogy nem kell doktorátus ahhoz, hogy akadálymentes oldalakat fejlesszünk. Ezen tudás segítségével ma már a hátrányos helyzetű felhasználók is hozzáférhetnek az általunk kínált információkhoz, termékekhez, szolgáltatásokhoz.

A weboldalak tulajdonosainak nagy része nem is tudja elképzelni, hogy milyen apró módosításokra van szükség ahhoz, hogy egy weboldal felolvashatóak legyen, vagy akár a színtévesztők is eligazodjanak rajta. Mi már birtokában vagyunk ennek a tudásnak, mert jártunk egy fantasztikus workshopon. Úgy gondoltuk, hogy elhozzuk nektek Szántai Károlyt, aki az AkadálymentesWeb.hu blog szerzője és megkérjük, hogy adja át azt a tudást, amely számunkra is sokat jelent.

Az előadásban az alábbi kérdésekre kapunk majd válaszokat:

Kik is az akadálymentes hozzáférésben érintett felhasználók?
Milyen technológiákat alkalmaznak az internetezésükhöz?
Alapvetően milyen HTML/CSS megoldásokkal biztosítható egy weboldal akadálymentessége?
Hogyan támogatnak bennünket a különböző fejlesztői szoftverek?
Mi a hasonlóság egy vak felhasználó és a Google között?

Az, hogy ezt a meetupot megtartjuk-e, csak tőletek függ, ezért nincs más dolgotok mint jelezni, hogy valóban érdekel benneteket ez a téma.

A többit bízzátok ide! ;-)

Előadó: Szántai Károly - Web Accessibility Specialist and Trainer, Web and WebObjects Developer

"Végzettségemet tekintve informatikus mérnök vagyok. 20 éve dolgozom a pályán. Kezdetben offline multimédiás fejlesztésekkel foglalkoztam, majd 2005-től érdeklődésem középpontjába a weboldalak akadálymentessége, ergonómiája, és szabványokra épülő minőségbiztosítása került.Jelenleg független web akadálymentesítési szakértőként honlap tulajdonosoknak és fejlesztőknek segítek abban, hogy weboldalaik akadálymentesek legyenek. Ez jellemzően a honlapok akadálymentességi auditálását, illetve az akadálymentes honlapok kialakításához kapcsolódó szaktanácsadást jelenti.Tanúsított esélyegyenlőségi és akadálymentesítési info-kommunikációs szakoktatóként rendszeresen tartok tréningeket is a témáról.Szakmai blogom az AkadálymentesWeb.hu címen olvasható."

Az előadás mindenki számára ingyenes:)!

Join or login to comment.

 • Töltésy D.

  Murphy törvényei működnek :D
  A netmagazine.com ma leközölt egy cikket az ARIA pattern-ekről. Ezek használatáról tegnap is szó volt az előadáson. A cikkből pár egyéb hasznos infó még kiderül és vannak linkek is a cikk végén, ha netán valaki mélyebben bele szeretné magát vetni a témába.

  http://www.netmagazine.com/features/5-html5-and-aria-design-patterns

  July 10, 2013

  • Lukács K.

   Valaki ott ülhetett közöttünk a magazintól :)

   July 10, 2013

 • Szántai K.

  Én is köszönöm mindenkinek, aki eljött és meghallgatott. Örülök, hogy a visszajelzések alapján hasznosnak találtátok az elhangzottakat.

  3 · July 10, 2013

 • Lukács K.

  Nagyszerű előadásvolt!

  2 · July 10, 2013

 • A former member
  A former member

  Köszönjük, hogy eljöttetek:)

  2 · July 10, 2013

 • Solymári R.

  Érdekes volt nagyon.

  2 · July 10, 2013

 • A former member
  A former member

  Másodszor hallottam ezt az előadást, de még mindig érdekes témának találom! :-) Teljesen más megvilágításba helyezi a weboldalakat.

  3 · July 9, 2013

 • Töltésy D.

  Nagyon jó volt a mai előadás! Remélem minél hamarabb felkerül a videó is, mert sajnos jegyzetelni nem tudtam, de tényleg bánhatják azok, akik nem jöttek el, mert nem csak hasznos volt, de egyben elgondolkodtató is. Persze ez az előadó érdeme, mert tényleg nagy lelkesedéssel beszélt még a kis létszámú közönségnek is. :)

  3 · July 9, 2013

 • A former member
  A former member

  Sziasztok, sajnos a gyerek lebetegedett, nem tudok menni, Elnézést.

  July 9, 2013

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy