addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwchatcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgoogleimageimagesinstagramlinklocation-pinmagnifying-glassmailminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonplusprice-ribbonImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

2. Teszt & Tea - Statikus analízis

Az esemény témái és előadói:

Dr. Beszédes Árpád - A statikus programelemzés helye a tesztelésben

A statikus programelemzés (~analízis) általánosságban az, amikor egy
szoftvereszköz a programkódot elemezve különböző tényeket gyűjt ki az
elemzett szoftver belső struktúrájáról, amely információkat ezután
különböző célokra használhatunk fel. Ilyen például a programmegértés,
általános minőségvizsgálat vagy akár konkrét hibadetektálás. Utóbbi
tulajdonképpen a statikus tesztelés egy formája, de az elemzési
eredmények megfelelő (humán) értelmezése elengedhetetlen. A bevezető
előadásban megadjuk a programelemzés általános áttekintését, annak
alkalmazási területeit és a főbb kihívásokat napjainkban.

-------

Dr. Forgács István - Statikus analizátorok az objektum-orientált világban
Napjainkban a modern statikus analizátorok adatfolyam-analízist használva már kezdenek használhatókká válni. Ezek az analizátorok viszonylag kevés vaklármát (false positive) adnak, és a szükséges eredményt
is
többnyire kiadják. Ugyanakkor minél pontosabb az analizátor, annál lassúbb. Az előadás történeti áttekintést ad a statikus analizátorok fejlődéséről, a problémákról, a lehetséges felhasználásokról, kiemelve a programmegértést, amely egy viszonylag ismeretlen területe a felhasználásnak, végül röviden ismertetem az általunk kifejlesztett JIT analizátort (4D Ariadne).

Join or login to comment.

 • Forgács István, D.

  Sziasztok!

  Az előadásomban röviden említett programmegértést segítő statikus analizátor (4D Ariadne) ingyenesen kipróbálható, sőt egy ultrabook-ot is nyerhettek!

  http://www.4dsoft.eu/solutions/4d-ariadne/try-ariadne

  July 18, 2013

 • Becker F.

  Sziasztok!

  Jó volt, tetszett a meetup, már a tavalyi is. Tanultam is érdekes dolgokat.

  Csatlakoznék Andráshoz: Az előadás lehet nyugodtan rövidebb.
  Tetszik, hogy magyarul tartjátok, de - gondolom - amikor szükséges el lehet ettől is térni. És a szakkifejezéseknek sem kell mindig angolul lenniük. A visszatervezésre ugyan rájöttem magamtól is, de eléggé "visszás" volt.

  Ne gondoljátok, hogy csak tesztelők járnak erre a meetupra. Fejlesztő vagyok, de teamet is vezetek, szeretnék belelátni pl. a tesztelésbe is. Éppen ezért lehetett volna a metrikákról konkrétabban is beszélni, esetleg az egyes metrikákat is bemutatni, mondani arról valamit, hogy magas vagy alacsony kell-e legyen az érték, hogy mire utal, ha eltér az ideálistól, hogy hogyan lehet kezelni, hogyan lehet az alkalmazást a jobb metrikák irányába elvinni.

  Köszönöm, hajrá

  February 8, 2013

  • Szalai B.

   "Fejlesztő vagyok [..] szeretnék belelátni pl. a tesztelésbe is"
   "Talán nem is volt olyan szerencsés a tesztelő kifejezés használata"
   Szerintem jó lenne tisztázni a kifejezéseket, mert minden mérnöki fejlesztésnek alapvető része a tesztelés, ellenőrzés, verifikáció QA etc... gondolom senki sem akarna olyan autóban utazni, hídon átkelni, aminél 'fejlesztők' csak addig néznek, hogy PPT/forráskód kész legyen... addig a szoftver fejlesztése sincs kész, amíg a müködés nincs ellenőrizve és az ellenőrzésről nincs teljesítési jelentés. Valamiért a fejlesztés oktatása csak a programozásra/kódolásra fókuszál, ezért sok kódoló nem lát 'távolabb', ezért sok helyen a szoftver fejlesztés nem mérnöki munka, inkább művészi/mágikus kavarás.

   February 11, 2013

  • Szalai B.

   Légyszi' nem vegye magára, akire nem igaz. Csupán magamból kiindulva írom, feltételezve, hogy talán mást sem tanítottak meg látni. Ez alapján egyetértenék Attila felvetésével kis módosítással, hogy "minden IT szekembernek szól". Aki nem tudja, hogy QA-ban érdekelt, annak pedig először egy alap tanfolyam, pl ISTQB

   February 11, 2013

 • Olivér S.

  Nekem nagyon tetszett, jó összefoglalást nyújtott a statikus analízis témakörében. Viszont későbbiekben klassz lenne, ha bizonyos témakörök kicsit gyakorlat-orientáltabban lennének kitárgyalva.

  2 · February 9, 2013

  • Fekete A.

   Ezt már mások is jelezték. Még ezt meg kellene beszélnünk a szervezőkkel, de ki tudja :) mindenesetre mi Értetek vagyunk és a Ti igényeiteket szeretnénk kielégíteni. Így nagyra értékeljük az ilyen visszajelzéseket! :)

   February 9, 2013

 • Csaba K.

  Na jó, én meg alapból angolul írtam. :) Sokszor vagyok bajban, hogy hogy a szakmankról miárt nemlehet magyarul beszéni. Én kifejezetten örültem annak, hogy vannak magyar kifejezések a teszt területáén, meg ha szokni is kell.

  1 · February 8, 2013

 • Szmilkó F.

  Amíg az önkéntjelentkező szakértő tagok nem bombázzák szét a szervezőket előadásaikkal, addig nincs más választásuk, mint hosszabb előadások megszervezése, hogy beindítsák a meetup motorját.
  (A nyelvhasználat meg ízlés kérdése, és pont az ilyen közösségekben alakul, formálódik.)

  Köszönöm a szervezők és az előadók munkáját!

  February 8, 2013

 • Csaba K.

  Very interesting topic

  February 8, 2013

 • Fekete A.

  Ééééés elkészült a tegnapi meetuphoz tartozó discussion group. Tudom, ez nem volt épp magyaros :)

  1 · February 8, 2013

 • András S.

  Általános jellegű bevezető előadásoknak jók voltak.

  February 8, 2013

 • Tim A.

  Sziasztok!

  Tetszett a mai előadás, de lenne pár megjegyzésem hozzá:

  Ez nem Meetup, ez egy előadás! Az első kör felétől a társaság fele ásítozott és beszélgetett. A Meetup, mint műfaj pont azért jó, mert 15-20 perc alatt (amennyi ideje az előadónak van) muszáj csak a lényegről beszélnie, hogy felkeltse az érdeklődést. Aztán ha ez sikerült, akkor a következő 10 perc alatt jóformán majd alig lehet elcsendesíteni a kérdezők áradatát.

  Nekem nagyon tetszett, hogy kierőszakoljátok a magyar nyelvet, de azért a szakma szakszavait, illetve olyan szavait, amit "senki nem használ Magyarul", azt lehet, hogy nem kellene erőszakkal Magyarra fordítani. (lásd a Kiskapu által fordított könyvek "könnyen érthető" nyelvezetét... ugyanis az jelent valamit, ha inkább az eredeti változatot ajánlják a szakemberek az elvileg szép, magyar helyett) Gondolok itt most a reverse engineering-re, amit "visszatervezés" címen emlegettetek.

  Köszönök mindent!

  ui: azért jövök következő alkalommal ;)

  February 8, 2013

 • Krisztina K.

  Korai időpont miatt mégsem tudok menni. :(

  February 1, 2013

  • Fekete A.

   Sajnáljuk!!! Neked amúgy milyen időpont lenne megfelelő?

   February 7, 2013

  • Krisztina K.

   17 óra jó lett volna, csak közbejött egy elég sürgős feladat a munkahelyen.

   February 7, 2013

 • Szilárd S.

  Nagyn jo temak, jo eloadasok. Talan keves ido a beszelgetesekre. Jovok maskor is!

  February 7, 2013

 • Bacsa Z.

  sajnos mégsem tudok menni, majd legközelebb...

  February 7, 2013

 • Sipos Z.

  Sorry! I can't join now.

  February 4, 2013

  • Fekete A.

   Reméljök, legközelebb igen!!! :)

   February 7, 2013

 • Fekete A.

  Sziasztok!

  Bocsánat a spamért, de mivel holnap leadom a listát a belépőkártyák elkészítéséhez gondoltam dobok még egy emlékeztetőt :)

  Már csak 1 nap és itt is van a 2. meetup. Akik nem Ericssonos alkalmazottak és még nem jelezték Nekem, kérem tegyék ezt meg legkésőbb szerda estig az alábbi címen: [masked]
  A visszajelzés a beléptetés előkészítése miatt lenne szükséges. Ugyanis mindenki kap majd egy belépőkártyát amivel ki-be tud majd járkálni.

  Üdv,
  Attila

  February 6, 2013

 • Fekete A.

  Sziasztok!

  Már csak 2 nap és itt is van a 2. meetup. Akik nem Ericssonos alkalmazottak és még nem jelezték Nekem, kérem tegyék ezt meg legkésőbb szerda estig az alábbi címen: [masked]
  A visszajelzés a beléptetés előkészítése miatt lenne szükséges. De ha mindenki beállítja a meetupon a munkhalye nevét akkor elkerülhető, mert akkor le tudom innen nézni. De erre az alkalmora legyen még a leveles megoldás :)

  Üdv,
  Attila

  February 5, 2013

 • Peter K.

  Capgemini Hungary Ltd.

  February 5, 2013

 • Fekete A.

  Sziasztok!

  Már csak 3 nap és itt is van a 2. meetup. Akik nem Ericssonos alkalmazottak és még nem jelezték Nekem, kérem tegyék ezt meg legkésőbb szerda estig az alábbi címen: [masked]

  Üdv,
  Attila

  February 4, 2013

 • Fekete A.

  Még majd írok emlékeztetőt, de a mostani alkalomra a bejutás a következőképp fog történni (annak aki nem Ericssonos): a vendéglista alapján előre elkészítjük Nektek a belépőkártyát, amit az érkezéskor tőlem fogtok tudni átvenni a recepciónál. Utána már szabadon tudtok majd mozogni.

  February 1, 2013

 • Fekete A.

  Már egy hét sincs hátra és itt a második Teszt és Tea. Annyi kérésem lenne, hogy mindazok akik nem Ericsson alkalmazottak dobjanak Nekem egy e-mailt a következő címre, hogy elő tudjuk készíteni a beléptetésüket: [masked] Ide légyszi azt is írjátok meg ha hoztok valaki és az illető nevét is.

  February 1, 2013

 • Fricska S.

  Maybe

  January 23, 2013

 • Fekete A.

  Tudom és ez már annó is egy nagy kérdés volt, hogy pontosan mikor is legyen... Vannak akiknek a későbbi időpont lenne jó mint Neked is, azonban vannak olyanok akik el tudják számoltatni munkaidőnek... Beszéljünk még erről.

  January 23, 2013

 • Balázs H.

  5 óra az nagyon korán van a dolgozó embernek! :(

  January 18, 2013

121 went

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy