addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Teszt & Tea - Agilis tesztelés

Az esemény témái és előadói: 

Tömöri Gergely (Lufthansa Systems) - Integrált eszközlánc – Utazásunk az agilis világban

Hogyan reagált a Lufthansa Systems Hungária tesztelői csapata az agilis fejlesztésre, egy újonnan induló teljes mértékben magyar fennhatóság alá tartozó projektben? Illetve hogyan sikerült felépítenünk egy integrált eszközláncot a már meglévő eszközeinkben rejlő lehetőségek kihasználásával, illetve ezen eszközök összehangolásával. A bemutató során részleteiben megismerhető lesz az alkalmazott technológia, valamint arról is szót ejtünk hogyan befolyásolta/ösztönözte a kialakítást a projekt agilis mivolta.

---

Ördög Rafael (Emarsys Technologies) - Teszt dublőrök

Sokat hallani, hogy az nem unit teszt, ami az adatbázissal beszélget, de arról ritkán beszélünk, hogy ezt hogyan érjük el. Hogyan építsük fel az alkalmazásunkat úgy, hogy kiválthassuk a problémás objektumokat más objektumokkal a tesztekben? Mire váltsuk le őket úgy, hogy még értelmes, dokumentáló erejű tesztjeink legyenek, amik valóban tesztelik is az alkalmazást? Az itt tanult módszerekkel aztán a cucumber tesztjeinket is felgyorsíthatjuk. 

---

Tanács Lajos (Alvicom) - Recept nélkül is lehet jót főzni, avagy a specifikáció szerepe agilis tesztelésnél

Az agilis módszertanok térhódításával sok minden megváltozott az informatikai projektekben, így az írásos rendszerspecifikációk szerepe, jelentősége is. Az előadás körüljárja a sikeres agilis tesztelés specifikációs igényét, tippeket ad a sikeres végrehajtáshoz.

---

Nagy Gáspár (TechTalk) - Pénzügyi számítások automatizált agilis tesztelése: Excel vagy Given-When-Then? Vagy mindkettő?

Az előadásban bemutatom, hogyan lehet az Excelt használni futtatható specifikációk készítéséhez. Mindezt úgy, hogy ez illeszkedjen a meglévő agilis tesztelési (ATDD/BDD) módszerekhez és eszközökhöz.

Join or login to comment.

 • Szlaukó Z.

  A többi előadás anyaga esetlegesen elérhető lesz ?

  1 · February 14, 2014

 • A former member
  A former member

  Az en eloadasom bovebb valtozata itt erheto el: http://c0de-x.com/test-driven-mockery/

  February 14, 2014

 • Frei D.

  Minden előadás anyaga felkerült a FILES alá itt a meetup oldalon! Jó olvasgatást.

  February 14, 2014

 • Krisztina B.

  1 · February 14, 2014

 • Gáspár N.

  Az én előadásom, és a demó kód elérhető innen: http://gasparnagy.com/talks/

  2 · February 7, 2014

 • András L.

  Sziasztok! Nagyon élvezetes volt a mostani alkalom is. Tényleg minden eloadás hozzájárul, hogyan gondolkodjak a tesztelésrol helyese(bbe)n. Hogy továbbgondoljam az egyik előadót: tényleg kóstoljunk meg sok recept szerinti ételt, hogy igazi gourmet-k lehessünk! :)

  2 · February 7, 2014

 • foofighter69

  egész lendületes volt, tetszett igaz csak az utolsó két előadót hallottam :)

  February 6, 2014

 • Janos H.

  Sziasztok, betegségem miatt lemondom a mai részvételt.
  Üdv.Janos

  February 6, 2014

 • Frei D.

  Sziasztok,
  Mint mindig 17:00-kor kezdődik az esemény, de már 16:30-tól jöhettek beszélgetni, ismerkedni. Elnézést, ha félreérthető volt. Az eddigi tapasztalatunk szerint kényelmesen le tud zajlani 17:00-20:00 között a rendezvény. Ezt találtuk eddig optimális megoldásnak.
  Reméljük a többségnek továbbra is megfelel.

  1 · February 4, 2014

 • Fricska S.

  Ahoj!
  a 16:30 vagy 17:00 a kezdés? a két meetup más-más időpontot mutat

  February 4, 2014

 • Rakonczai Z.

  A helyszín áthelyezést köszönjük szépen! :-)

  Jól látom (nem tévedés), hogy az időpont is hamarabbra került fél órával (16:30-ra)?

  February 4, 2014

 • Meszaros L.

  Hali,

  Koszi szepen, hogy athelyeztetek es igy mar beferunk. De tok jo, hogy arrol nem szoltok, hogy fel oraval korabban kezdodik.
  Miert kell ilyen korai idopontra rakni ? Mas meetupok legkorabban 6 kor kezdodnek tekintettel arra, hogy dolgoznak az emberkek. Ezt miert nem lehet munkahoz illeszkedo idopontban kezdeni ?

  February 4, 2014

 • Rakonczai Z.

  Tekintettel a jelentkezők nagy számára és az email-re, amiben jeleztétek, hogy nem lehet plusz főt beengedni, érdemes lenne videófelvételt készíteni. Lesz esetleg ilyen?

  Vagy be lehet jutni, ha várólistás vagyok de pl viszek egy sámlit? :-)

  1 · January 27, 2014

  • Frei D.

   Reagálva a rekord számú érdeklődésre áthelyeztük a rendezvényt egy közeli BME helyszínre és megnöveltük a létszámot. Reméljük mindenkit vendégül tudunk látni.

   3 · February 4, 2014

  • Ágnecz G.

   Sajnos mégsem tudok menni, így az én helyem is felszabadul. Esetleg videó/hang felvétel készül majd?

   February 4, 2014

 • Szilárd S.

  Kovacs Attilat

  December 25, 2013

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy