Past Meetup

Design | Scanning | IPR's (eigendomsrecht) in 3D-Printing

This Meetup is past

27 people went

Location image of event venue

Details

Ditmaal gaan we in op 3 aspecten van 3D-printing. Met in totaal 4 sprekers gaan we het hebben over ontwerpen specifiek voor 3D-Printing, het scannen van objecten en de mogelijke rechtsvormen die bij 3D-printing van toepassing (zullen) zijn.

Scanning

Maarten Oostdam van Oostdam engineering zal ingaan op het scannen van objecten voor 3D-Printing en reverse engineering.

Oostdam Engineering richt zich op het maken van parametrische CAD modellen van complexe producten voor industriële toepassingen en bouw. Met behulp van een 3D-scanner wordt een puntenwolk gemaakt en hieruit volgt een parametrisch CAD model. Door samenwerking met verschillende producenten van 3D-scanners wordt hierdoor een optimaal resultaat bereikt.

Oostdam Engineering gebruikt state of the art scanning apparatuur en digitaliseringsoftware voor diverse toepassingen in zowel de bouw als de industrie en staat borg voor een efficiënt en betrouwbaar proces van meten tot en met het aanleveren van het CAD-model voor verdere implementatie.

Design

Verder is de wereldwijd bekende Haarlemse 3D-kunstenaar Eric van Straaten van de partij om inzicht te geven in het modelleren voor 3D-printing. Eric is pioneer op het gebied van het creeren van sculpturen door middel van 3D-Printing. Zijn werk werd onlangs onder andere tentoongesteld bij de 3D Print Show 2014 in New York.
Eric is verder kortgeleden begonnen met het opzetten van een 3D Model Repair Service. Via deze dienst stelt hij zijn kennis beschikbaar van zes jaar lang ervaring in het specifiek modelleren voor 3D-printing

IPR's | Eigendomsrechten

Dat 3D-printing een mooie techniek is, weten we allemaal. Maar het roept ook veel vraagstukken op. Vooral op juridisch gebied. Want wat gaat deze technologie betekenen voor eigendomsrechten nu we alle objecten kunnen scannen en reproduceren?

Natascha van Duuren (advocaat en partner ICT/intellectueel eigendomsrecht (IE)/privacy) en Willem Balfoort (eveneens advocaat ICT/IE/privacy) van De Clercq delen hun visie over verschillende rechten die van toepassing zullen zijn en om de hoek komen kijken bij deze (toekomstige) dilemma's van 3D-printing.

Programma:

16:00 Inloop
16.30 Scanning & reverse engineering | Maarten Oostdam
16.50 Short Break - Intermezzo[masked]D-Design | Eric van Straaten
17.20 Short Break - Intermezzo
17.30 IPR's | Natascha van Duuren & Willem Balfoort
17.50 Borrel