Past Meetup

Scrum for Startups

This Meetup is past

25 people went

Location image of event venue

Details

Ai un start-up, lucrezi la un app sau la un nou website? Te-ai gandit vre-o data ca ai vrea sa-ti omori co-founderii? Poate ca ar trebui sa incercati Scrum.

Scrum este un framework Agile al carui scop principal este accelerarea procesului de value delivery prin iteratii scurte de doua saptamani la sfarsitul carora exista un produs sau un fragment folosibil dintr-un produs pe care il putem livra daca vrem.

Cand vorbim despre Scrum, nu vorbim despre ce limbaj, arhitectura sau platforma folosim, ci despre cum sa organizam efortul si procesul de development pentru a livra cat mai multa valoare, usability si satisfactie utilizatorilor fara a fi nevoie sa lucram 24/7.

Implementand Scrum de la inceput poti sa creezi o cultura de development inedita care poate rezista schimbarilor care intervin in proces si care te va ajuta sa cresti atat proiectul cat si echipa in viitor fara sa ai dificultati (sau mai bine spus fara sa ai dificultati asa de mari, e un proces nu magie ;) )
Desi Scrum are multe avantaje, framework-ul este creat pentru echipe de development care lucreaza in mediul corporate, care au stakeholders si management si alte posibile impedimente catre un proces cu adevarat Agile. Asa ca am modificat framework-ul, am scos tot ceea ce am considerat irelevant pentru start-up-uri si am concentrat restul in 2 ore.

Iar pentru ca Scrum este focusat pe „Working software over comprehensive documentation” acest workshop o sa fie 2 ore de project management hands-on lucrand cu o serie restransa de procese si artefacte Scrum alese special pentru start-ups. Desigur o sa fie si concepte teoretice dar cel putin jumatate din timp o sa fie dedicat partii parctice.