Agilni poslovi i karijera I Kruševac

This is a past event

2 people went

Location image of event venue

Details

U utorak 2. aprila, u Kruševcu, održaće se meetup o Agilnom poslovanju i karijeri.

Prisutni će imati prilike da čuju i diskutuju o temama kao što su: šta je zaista potrebno znati, tj. umeti u agilnom okruženju, šta je potrebno znati o tržišitu agilnih poslova u svetu i kod nas, šta je potrebno znati o vrsti i korisnosti postojećih obuka, karijernim putanjama i alternativama za samostalno učenje.

Potražnja za agilnim veštinama daleko je veća od ponude. S jedne strane, teško je naći i zadržati zaposlene koji dovoljno dobro poznaju agilne metode, a s druge, teško je i skupo opredeliti se i obučiti za agilna zanimanja, jer su nova i nema ih na visokoškolskim institucijama.

Broj industrija u kojima se traže agilne veštine i znanja takođe raste. Agilno poslovanje je izašlo daleko van granica softverskog razvoja, ima ga svuda, u finansijskom sektoru, u HR-u, marketingu, osiguranju, energetici, itd.

Predavanje je namenjeno svima koji rade neki od poslova u vezi sa agilnim načinom poslovanja, kao i za sve one koji žele da se obaveste o tome kako izgledaju karijerne mogućnosti pre nego što se odluče da krenu tim putem. Nije potrebno prethodno znanje, ali bi bilo dobro da su prisutni upoznati okvirno sa postojanjem agilnih metoda i da ih je nešto u vezi sa tim zainteresovalo.

Predavanje će održati Jasmina Nikolić, član međunarodnih agilnih udruženja koja sertifikuju trenere i profesionalce — Skram alijanse i Agilne alijanse. Jasmina je među prvima u Srbiji počela da izučava i da se edukuje u sferi agilnog menadžmenta i da se bavi agilnim transformacijama preduzeća. Na univerzitetu La Salje u Barseloni predaje Agilnu kulturu na redovnim master studijama, a na Filološkom fakultetu u Beogradu je radila na obučavanju agilnih timova.

Mesto održavanja meetupa ćemo naknadno objaviti.