• Meetup Agile Organiseren met Marcel van Marrewijk

  Peer! Seats2meet Amersfoort Noord

  €35.00

  Op woensdag 20 februari biedt de community Agile Organiseren podium aan econoom en organisatiearchitect Marcel van Marrewijk. Zijn standpunt is dat, in een tijd waarin het tempo van verandering exponentieel toeneemt, organisaties hun topdown structuren behoren aan te passen naar meer open, meer flexibele varianten. Meer agile, zeg maar. Dit vergt responsiviteit en aanpassing, vermogens die tot voor kort nauwelijks werden aangesproken. Sinds 1999 verkent Van Marrewijk de verschillende wegen. Thema's zoals Appreciative inquiry; holacracy; fasegewijze en integrale ontwikkeling; servant leadership, MVO en circulariteit zijn hem bekend. De weerslag hiervan leidde tot het "Handboek Organisatieontwikkeling" (2011, 2014). Hierin wordt de Cubrix gepresenteerd, een driedimensionale matrix die zicht biedt op de implicaties van de fasegewijze ontwikkeling van organisaties. Recent ontving Marcel van Marrewijk uit handen van Staatsecretaris Stientje van Veldhoven een essayprijs over "Succesvol Transformeren". Inzichten hieruit zullen op 20 februari uitgebreid aan de orde komen. Het gaat over hulpbronnen die ondersteunend en inspirerend zijn bij het transformatieproces, de balans tussen Health & Wealth voor een gezonde toekomst van organisaties en over dialoog op basis van harde en softe indicatoren. Een ander belangrijk facet is de scherpe analyse en zorgvuldige formulering van de context waarbinnen een en ander zich afspeelt. Van Marrewijk zal dit met actuele en aansprekende voorbeelden uit zijn consultancy-praktijk illustreren. Aan de hand van vragen en opmerkingen uit de zaal wordt ter afronding van de presentatie een aantal stellingen in groepjes besproken waarna centrale terugkoppeling plaatsvindt. Meer over Marcel van Marrewijk in dit artikel. https://www.managementboek.nl/auteur/22282/marcel-van-marrewijk#interviews Programma: 17.00 maaltijd (optioneel) 18.00 start en welkom 18.15 Marcel van Marrewijk 19.15 Interactieve werkvorm 21.00 borrel 22.00 einde Betalen: Kan bij aankomst, zowel per pin als contant.

 • Moderne Bedrijfskunde: Waar zijn we mee bezig (2 in 1)

  Peer! Seats2meet Amersfoort Noord

  €60.00

  Boek de twee sessies van 20 februari en 17 april tegelijkertijd en betaal slechts €60 (i.p.v. €70). Bij de prijs zijn koffie, thee en frisdranken inbegrepen. Locatie: Peer! in Amersfoort. Of je nu een organisatie wilt vitaliseren, optimaliseren, heroriënteren of transformeren, het succesvol doorlopen van zo’n proces is een groot avontuur. Van organisaties wordt in deze dynamische tijden een grote flexibiliteit in strategie en tactiek verwacht. Dat lukt alleen door keuzes steeds opnieuw af te zetten tegen bewezen waarden en tegelijkertijd te laten aansluiten bij moderne visies en verhalen. Draag je verantwoordelijkheid voor deze processen, doe dan je voordeel met de activiteiten van Agile Organiseren. Maak kennis met nieuw geformuleerde denkramen en organisatiemodellen enerzijds en met een grote variatie aan praktijkcases anderzijds. De eerstvolgende twee bijeenkomsten word je bijgepraat over de nieuwe inzichten van de Moderne Bedrijfskunde. In interactieve sessies aan het einde van de avond proef je ook al aan andere manieren van samenwerken. Op 20 februari presenteert econoom en organisatiearchitect Marcel van Marrewijk zijn verhaal over ontwikkelstadia van organisaties, het belang van context en de waarde van zachte en harde indicatoren. Op 17 april neemt hoogleraar Woody van Olffen ons mee op het avontuur dat organisatietransformatie heet en waarover hij het boek Engage! schreef. Zijn missie is om de academische veranderkennis samen te brengen met de even waardevolle veranderkunde uit de praktijk. Zowel Van Marrewijk als Van Olffen sluiten hun verhaal af met een aantal stellingen en vragen waarover de deelnemers zich in kleine groepjes buigen. Meer informatie over de avonden vind je bij de betreffende datum op de Meetup Agile Organiseren. Hiernaast rechts kan je je inschrijven voor het arrangement van beide avonden samen. Betalen kan op 20 februari aan de deur EN/OF? Betalen kan via de bank na ontvangst van een factuur.

 • Meetup Agile Organiseren met Woody van Olffen

  Peer! Seats2meet Amersfoort Noord

  €35.00

  Op 17 april komt Woody van Olffen bij de community Agile Organiseren als gastspreker. Meer informatie volgt. Prof. dr. W. van Olffen is hoogleraar Organisational Change and Development aan TIAS School for Business and Society. Hij is sinds april 2013 Academic Director van het TIAS programma Master of Management and Organisation (MMO). Van Olffen studeerde en promoveerde (in 1999) aan de Universiteit Maastricht en was van 2007 tot 2013 hoofddocent Strategie en Organisatie aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Hij is sinds 2011 part-time werkzaam als Senior Academic Associate bij Ami consultancy in Rotterdam. Hij houdt zich daar bezig met het ondersteunen van organisatieverandering en met kennisontwikkeling voor top bestuurders. Hij is ook persoonlijk en professioneel coach, in het bijzonder voor change agents en veranderleiders. Programma: 17.00 diner (optioneel) 18.00 welkom en start 18.15 Woody van Olffen 19.15 Interactieve werkvorm 21.00 borrel 22.00 einde Betalen: Kan bij aankomst, zowel per pin als contant.