Past Meetup

SAFe (Scaled Agile Framework) in de prakijk

This Meetup is past

39 people went

Location image of event venue

Details

Veel organisaties hebben inmiddels ervaring opgedaan met agile. Scrum is op dit moment de meest gebruikte agile aanpak. Primair concentreert scrum zich alleen op het teamproces maar hoe zijn projecten, programma’s of de hele organisatie agile in te richten? Het SAFe model kan hier bij helpen.

SAFe bij Aegon Hypotheken

Edwin Zwaagman heeft samen met een collega Agile/Scrum en daarmee ook SAFe geïntroduceerd, geïmplementeerd en begeleid bij Aegon Hypotheken. Inmiddels is er 3 jaar ervaring met SAFe in de praktijk en worden de ervaringen gedeeld zowel intern bij Aegon als extern met andere bedrijven.

Binnen het Aegon Hypotheken team zijn circa 70 personen werkzaam en verdeeld over 6 DevOps teams (operationele teams) en 1 portfolio team. Dit inclusief rollen zoals Chief Product Owner maar exclusief senior manager. Uiteraard speelt senior management wel een belangrijke rol en vindt er afstemming plaats.

De ervaring beslaat onderwerpen als portfolioproces, governance, In Control zijn in verband met diverse type audits, testen, op- en afschalen operationele scrumteams.

Edwin zelf heeft bijna 15 jr ervaring in IT. Begonnen als testanalist bij het toenmalige UPC. Hij is op dit moment verantwoordelijk voor alle Quality Assurance (QA) welke de scrumteams van Hypotheken doen. Waarom hier QA staat en bijvoorbeeld geen Testmanager wordt duidelijk tijdens deze presentatie.

Aanvullende informatie

http://www.scaledagileframework.com/

Programma

16:00 Korte introductie agile/scrum op verzoek (bij interesse graag aangeven in de comments, anders geven we deze sessie niet)

16:40 Inloop

17:00 Welkom en introductie

17:15 Introductie SAFe

18:00 Eten en netwerken

18:40 SAFe in de praktijk - actief aan de slag met SAFe.

20:00 Retro

20:40 Afsluiting

Parkeren

Mensen die met de auto komen, kunnen parkeren op het parkeerterrein van de RDW of op de Rozenburglaan.

Voor fietsen is er ruimte naast het afgesloten fietsenhok.Dit is bij de ingang van het gebouw.

Let op

Aanmelden en toch weer afmelden? Geen probleem maar... Bij niet tijdig afmelden word je op de wachtlijst gezet voor de eerst volgende bijeenkomst waar jij je voor aanmeldt. RSVPs sluit op 25 november om 17.00 uur.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan kun je altijd contact met ons opnemen.