Past Meetup

Lean Startup denken en doen

This Meetup is past

17 people went

Location image of event venue

Details

Startups zijn hot. De meeste startups maken gebruik van Lean Startup principes. Deze stroming kan worden gezien als onderdeel van agile waarbij de focus ligt op het aanpakken van een specifiek soort waste: het maken van de verkeerde dingen.

Een van de fijnste dingen van startups is dat je bezig bent om van je eigen ideeën producten te maken. Belangrijk onderdeel hiervan is het delen van je ideeën, want door over je ideeën te praten ontwikkel je ze verder (zie ook deze animatie van hoe ideeën zich ontwikkelen: https://www.youtube.com/watch?v=NugRZGDbPFU ).

Bij de aankomende sessie van AgileHubNoord krijg je de mogelijkheid om precies dat te doen! Heb je altijd al een idee voor een product? Of een probleem waar je tegenaan loopt? Voor het eten is er de gelegenheid om je idee te pitchen aan de groep! In maximaal 1 minuut kan je je idee aan de groep laten horen. Tijdens het eten is natuurlijk de gelegenheid om er eens stevig over door te praten.

Ook gaan we het spel Playing Lean ( https://www.playinglean.com/ ) spelen om op een speelse manier de principes van Lean Startup te ervaren. Heb je zelf dit spel in bezit? Dan zouden we het spel graag voor deze gelegenheid willen lenen. Het spel is namelijk effectiever als de teams niet te groot zijn. Op dit moment hebben we twee beschikbaar.

Programma

16:45 Korte introductie agile/scrum indien belangstelling

17:15 Inloop

17:30 Officieel welkom en introductie
17:45 Introductie lean startup + pitches
18:20 Eten
19:00 Lean startup game
20:45 Retro bijeenkomst / afsluiting
21:00 Drankje, napraten

Locatie

De meetup wordt deze keer gehost door IT Academy Noord Nederland op de locatie HiLab. HiLab is gevestigd op de Zernikecampus, aan de Zernikelaan 17 achter het hoofdgebouw van EnTranCe. Parkeren, auto's en fietsen, kan het beste achter de Energy Barn, naast het hoofdgebouw can EnTranCe.

Let op

Aanmelden en toch weer afmelden? Geen probleem maar... Bij niet tijdig afmelden word je op de wachtlijst geplaatst als de rsvp's vol zijn voor de eerst volgende bijeenkomst waar jij je voor aanmeldt. RSVPs sluit op 10 april om 23.00 uur.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan kun je altijd contact met ons opnemen.