This Meetup is past

45 people went

Every 2nd Thursday of the month

Location image of event venue

Details

1. Előadás: Agilis (Scrum) projektmenedzsment tapasztalatok „learning by doing” módszerrel, banki környezetben.

Az előadás bemutatja, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdeni egy alapvetően szekvenciális alkalmazásfejlesztési modellt követő, szigorú törvényi és belső audit előírások szerint működő hierarchikus szervezetben az agilis modell gyakorlatba ültetése során. Megtudhatjuk, hogy mik az előnyei és a hátrányai a „learning by doing” módszernek, mik a legutóbbi agilis projekt legfontosabb tanulságai.

Előadó: Tokovicz György, Raiffeisen Bank

Mérnök informatikus, a Raiffeisen Bank Zrt. Informatikai Főosztályán belül jelenleg az IT Architektúra és Elemzés Osztály, korábban az IT Alkalmazásfejlesztési Osztály vezetője. 2009 óta foglalkozik agilis fejlesztési gyakorlatokkal és az agilis modell nagyvállalati (banki) környezetbe történő illesztésével „agile evangelist”-ként, ScrumMasterként.Az előadás témája: Agilis (SCRUM) projektmenedzsment tapasztalatok „learning by doing” módszerrel, banki környezetben.

2. Előadás: Nem-funkcionális követelmények kezelése agilis projektekben

A nem-funkcionális követelmények megvalósítása sok esetben nagyobb kihívás, mint maga a rendszer funkcionalitása; miközben a nem-funcionális követelmények nagyban hozzájárulnak a termék sikeréhez. Az olyan nem-funkcionális követelmények, vagy termékjellemzők, mint a teljesítmény, stabilitás vagy kapacitás a rendszer architektúrájához átívelő módon kötődnek: nem egyszerű meghatározni, melyek azok komponensek, amik érintettek a megvalósításában. A siker érdekében a termékjellemzők meghatározását, analízisét és kiértékelését a fejlesztés minden szakaszában, folyamatosan kell elvégezni.

A prezentáció rövid áttekintést nyújt:
- A nem-funkcionális követelmények feature alapú specifikációs lehetőségeiről, kiegészített ill. különálló feature-fa modellek segítségével.
- Egy esettanulmányt arról, hogy hogyan lehet nem-funkcionális termékjellemzőket figyelembe venni SCRUM környezetben.

Előadó: Németh Attila, Sprint Consulting

Attila jelenleg követelmény-elemző mérnökként és agilis tanácsadóként dolgozik. Speciális érdeklődési körébe tartozik a feature alapú szoftverfejlesztés és a szoftver product line-ok témaköre, illetve ezek agilis környezetben történő gyakorlati alkalmazási lehetőségei.

Attendees

Go to Attendee List