Mitol lesz hatékonyabb, jobb minoséget produkáló a magyar IT fejlesztés?

Budapest Agile Meetup Group
Budapest Agile Meetup Group
Public group
Location image of event venue

Details

Ezt a rendkívül összetett és sokrétű kérdést önmagában egyikünk sem tudja teljes körűen megválaszolni, de mindannyiunknak van elképzelése róla. A meetup közösségi tudását felhasználva, van esélyünk értelmes eredményre jutni. Az Open Space (http://www.openspace.hu) technika éppen erre való!

A felkészülés:

Megkérünk mindenkit, akinek van véleménye, elképzelése a feltett kérdésről, (mivel tag, biztosan van) az "Ideas" menüpontban tegye közzé. Néhány példával a szervezők a segítségetekre lesznek. Nagyon fontos, hogy sok oldalról próbáljuk meg körbejárni a témát, tehát a követelmény kezeléstől, a szerződés kötésen keresztül, a fejlesztés, tesztelés, telepítés, működtetés, támogatás, sőt az oktatás kérdését is felvethetitek. Pontosabban vessétek fel! Ugyan ez a csoport az agilis köré épült, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki, minden esetben az agilis megoldást, javasolja. Szóval akár egymásnak ellentmondó javaslatokat is várunk, ne fogjátok vissza magatokat!
Nem szükséges előzetesen hosszasan leírni a javaslatottokat, véleményeteket, hiszen az érdemi ismertetése a találkozón kerül sor.
Másik oldalról viszont, a felkészülésünk érdekében nagyon fontos, hogy előzetesen jelezzétek a javaslataitokat. Arról nem is beszélve, hogy egy javaslat generálja a másikat!
A találkozót megelőző héten a felvetett javaslatokat rendszerezzük csoportosítjuk.
Ez az esemény kíváló alkalom arra, hogy olyan kollégákat vonjatok be, akinek van véleménye a feltett kérdésről, de valamilyen okból kifolyólag még nem csatlatozott a közösséghez.

A lebonyolítás:

Az előkészítés során meghatározott témákat kis csoporttokban fogják a résztvevők megbeszélni.
Segítségképpen a csoport által megvitatandó, korábban felvetett témákat, kérdéseket, javaslatokat, nagy A2-s lapra kinyomtatjuk.
Minden csoportnak lesz egy flipchart táblája, vagy legalább a falra ragasztott lapjai.
Nem lesznek kijelölt csoport vezetők, a csoportnak önmagának kell kitalálnia, hogy milyen módszerrel tudja a leghatékonyabban megkeresni a kérdésekre adott választ.
Körül, belül másfél órát lehet szentelni a csoport munkára.
Az utolsó fél órában minden csoport beszámol az eredményeiről, következtetéseiről. Ezeket a beszámolókat videóra vesszük.
On-line TV-n csak a beszámolókat lehet majd követni.

Utómunkálatok

A csoportok eredményeit, következtetéseit - on-line eszközzel támogatva - egy kívülálló számára is érthető formába öntjük.
A végeredményt publikáljuk.

Az események mozgató rugója: Paul Nagy

Várjuk az előzetes ötleteket az "Ideas" menüpontban.