What we're about

89% van de schrijvers op Wikipedia is man. Tijd om hier verandering in te brengen! Kom langs en schrijf mee!
De WikiVrijdag wordt georganiseerd door de Gendergap Werkgroep van Wikimedia in samenwerking met Atria.

Wikiproject Gendergap
Het Wikiproject Gendergap wil de genderkloof bij Wiki-projecten in het Nederlandse taalgebied verkleinen. In onderzoek uit 2015 blijkt dat 89% van de deelnemers zichzelf als man identificeert en 11% identificeert zich als vrouw. Dit kleurt nog steeds de inhoud op Wikipedia:
- oververtegenwoordiging van onderwerpen die mannen interesseren
- ondervertegenwoordiging van 'vrouwelijke' thema's en interessegebieden

In de bibliotheek van Atria kun je veel bronnen vinden met informatie over allerlei onderwerpen. Vrijwilligers van Wikimedia Nederland zijn aanwezig om te helpen met de eerste stappen of verdere stappen op Wikipedia.

WikiVrijdagen in 2019
Iedere 4e vrijdag in de maand, behalve in september (20/9/19) en december (13/9/19).

Tijdstip en locatie
Van 13.00 - 16.00 uur, in de bibliotheek van Atria, Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam
Neem - indien mogelijk - een laptop mee als je komt.

Inschrijven
De bijeenkomst is gratis. Je kunt je opgeven via het aanmeldingsformulier op atria.nl/agenda of kom gewoon langs in de Vijzelstraat 20.

Upcoming events (4)

Schrijf mee voor Wikipedia

Vijzelstraat 20

In de bibliotheek van Atria kun je veel bronnen vinden met informatie over allerlei onderwerpen. Vrijwilligers van Wikimedia Nederland zijn aanwezig om te helpen met de eerste stappen of verdere stappen op Wikipedia om over thema's te schrijven die de gendergap op Wikepedia dichten. We kunnen ook helpen bij het vinden van een gepast onderwerp.

Schrijven voor Wikipedia

Vijzelstraat 20

Het Wikiproject Gendergap wil de genderkloof bij Wiki-projecten in het Nederlandse taalgebied verkleinen. 89% van de deelnemers op Wikipedia is man. Dit kleurt de inhoud op Wikipedia en Wikimediaprojecten: - oververtegenwoordiging van onderwerpen die mannen interesseren - ondervertegenwoordiging van 'vrouwelijke' thema's en interessegebieden.

Schrijven voor Wikipedia

Vijzelstraat 20

Schrijven voor Wikipedia om de gender gap te dichten. De WikiVrijdag wordt georganiseerd door de Gendergap Werkgroep van Wikimedia in samenwerking met Atria. De bijeenkomst is gratis. Je kunt je opgeven via het aanmeldingsformulier op atria.nl/agenda of kom gewoon langs in de Vijzelstraat 20. Neem - indien mogelijk - een laptop mee als je komt.

Schrijven voor Wikipedia

Vijzelstraat 20

Schrijven voor Wikipedia. 89% van de berichten op Wikipedia zijn geschreven door mannen. Dit kleurt de inhoud op Wikipedia en daardoor zijn 'vrouwelijke' thema's en interessegebieden ondervertegenwoordigd. We dichten het gat door te schrijven over deze onderwerpen! De bijeenkomst is gratis. Je kunt je opgeven via het aanmeldingsformulier op atria.nl/agenda of kom gewoon langs in de Vijzelstraat 20. We helpen je met het zetten van de eerste stappen of het kiezen van een onderwerp. De WikiVrijdag wordt georganiseerd door de Gendergap Werkgroep van Wikimedia in samenwerking met Atria. Neem - indien mogelijk - een laptop mee als je komt.

Photos (5)