Past Meetup

Voorproefje van appril ‘Apps & Games’

This Meetup is past

26 people went

Location image of event venue

Details

Voorproefje van appril ‘Apps & Games’
Wat is hét recept voor een goede mobile game?
Drie experts aan het woord

Games voor tablets en smartphones zijn hot. Games is de populairste categorie in alle app stores. Ontwikkelaars, organisaties en andere gelukzoekers zijn allemaal op zoek naar hun eigen download killer. Maar wat maakt een mobile game succesvol? Wat is hét recept? Tijdens dit voorproefje van appril hebben we drie experts gevraagd hun gouden tip met ons te delen.

Bart Hufen, BrandNewGame (http://www.brandnewgame.nl/)

Waarom spelen we games?
Bart was al een fanatieke gamer vanaf zijn 10e jaar. Zijn eerste baan was bij Atari Benelux als product manager. Sinds de lancering van zijn boek ‘Laat met je merk spelen’ in 2010 is Bart onafhankelijk adviseur op het gebied van gamification, gamevertising en serious games. Bart laat ons deze avond voorbeelden zien van serious games en vertelt ons waarom wij het spelen van games zo leuk vinden.

Richard Hazenberg, LunaGames (http://www.lunagames.com/)

Hoe ontwikkel je een goede mobile game?
Het Nederlandse bedrijf Lunagames levert consumenten ‘dagelijkse feel good moments’. Dit doen ze door een verscheidenheid aan free-to-play games voor mobiele telefoons en tablets te ontwikkelen. Zij ontwikkelen voor alle platforms maar op het Nokia platform (http://developer.nokia.com/Blogs/News/blog/2013/11/28/lunagames-delivers-daily-feel-good-moments/) zijn hun games heel populair. In de Nokia Store hebben zij meer dan 100 apps, met een totaal van 150 miljoen downloads! Hoe doen zij dat? Richard vertelt ons vanavond meer over zijn 10 gouden tips voor de ontwikkeling van een goede mobile game.

Gerbert-Jan Valk, Linden Mobile (http://www.lindenmobile.com/)

Wat is de waarde van een mobile game?
Games worden steeds vaker ingezet als marketingmiddel. De consument heeft tijdens het spelen een sterke interactie met het merk, beleeft een plezierige ervaring met het merk en vindt het leuk om games te spelen. Succes gegarandeerd dus. Of is het toch weggegooid geld? Gerbert-Jan deelt met ons de resultaten van zijn laatste onderzoek naar de waarde van branded mobile games. Aan de hand van 15 beelden geeft Gerbert-Jan tips waarmee je een mobile game echt waardevol kunt maken.

Maandag 13 januari
20:00 tot 21:30 (zaal open vanaf 19:30)
Na afloop borrel beneden in het restaurant

Voor wie is dit event?
appdevelopers, designers, marketeers, app- én gamelovers

------------------------------------

Let op: meld jezelf aan via onze website (niet via meetup)
http://www.appril.nl/events/voorproefje-van-appril/

------------------------------------

Locatie Pakhuis de Zwijger, Amsterdam (http://www.dezwijger.nl/280/nl/routebeschrijving)

Toegang is gratis. Wees er op tijd bij want we hebben een beperkt aantal plaatsen.

Deur open: 19:30
Aanvang: 20:00
Eind: 21:30 na afloop borrel in het restaurant