Past Meetup

IoT Circus in the sensors jungle

This Meetup is past

2 people went

Location image of event venue

Details

Lokacija: Inovacioni Centar Banja Luka, MIC sala u prizemlju.

Opis: Trenutno na svijetu imamo ogromnu količinu senzora, a senzori sami po sebi nisu IoT rješenja. Tokom ove prezentacije pokušaćemo da dobijemo podatke o okruženju (temperaturu, pritisak, vlažnost i sl.), što više moguće, te da ih prebacimo na Azure kreirajući vizuelizaciju od njih. Naravno, pokazaćemo kako smo to uradili, kao i koje su prepreke, i hardverske i softverske. Imaćete priliku da vidite mnoge dijelove Azure IoT rješenja i da naučite kako ih koristiti. Pridružite nam se, obećavamo mnogo informacija, zabave i čokoladica!

Catalin Gheorghiu je solution arhitekt iz Temišvara, Rumunija. Trenutno se bavi sa (I)IoT i industrijskim mobilnim i cloud rješenjima. Pored razvoja i arhitekture softvera, takođe je trener i konsultant. U slobodno vrijeme, član je tehničke zajednice, gdje piše članke na blogu (potpisan kao MrSmersh), drži prezentacije na nekoliko korisničkih grupa, vodi RONUA Timisoara korisničku grupu i predaje svuda po Rumuniji i inostranstvu. Od 2011. svake godine mu je dodjeljena Microsoft MVP nagrada.

Rastko Đorđević ima 16 godina i student je drugog razreda srednje škole. Fokusiran je na Microsoft tehnologije, pogotovo na Windows IoT i Cross-Platform mobilni razvoj korištenjem Xamarina. Takođe se jako zanima za robotiku. Uglavnom koristi C# za programiranje, ali voli da eksperimentiše sa novim programskim jezicima.

Jelena Miodragović ima diplomu iz računarskih nauka. Aktivno se bavi informacionim tehnologijama više od 10 godina, a od 2011. je u Microsoft Student Partner programu. Pored profesionalnog zanimanja za razvoj Windows Phone i Store aplikacija, aktivno učestvuje u organizaciji radionica i predavanja, prvo individualno, a onda i kao vođa tima. U poslednjih 6 godina, osnovala je korisničku grupu STC ETFBL na Elektrotehničkom fakultetu. Jelena je veoma aktivna u Microsoft zajednici i trenutno je jedna od vođa BLbit korisničke grupe u Banjaluci. Predavala je na MSNetwork 4 i 5 konferencijama kao i na MobilityDay 2014, 2015 i 2016.

Zahvaljujući sponzorima imamo hranu i osvježenje :)