Past Meetup

Trobada amb Trebor Scholz, autor de Platform Cooperativism

This Meetup is past

48 people went

CCCB

Carrer Montalegre, 5 Barcelona · Barcelona

How to find us

CCCB Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (carrer Montalegre 5)

Location image of event venue

Details

COM POT OBRIR LA XARXA EL COOPERATIVISME DE PLATAFORMA

Presentació de la traducció del llibre Plataform Cooperativism (http://www.rosalux-nyc.org/wp-content/files_mf/scholz_platformcooperativism_2016.pdf) amb el seu autor, Trebor Scholz. Conversarem amb l'autor (sala Mirador) i posteriorment farem un "pica-pica" al CCCBar per continuar la conversa i el debat en un ambient (encara) més distés.

No us ho perdeu!

La desconfiança del model extractiu dominant del "consum col·laboratiu" és cada vegada més gran. Actors globals de l'economia col·laborativa "extractiva" com Uber han estat criticats per l'eliminació de valors democràtics com ara la responsabilitat laboral, la dignitat i els drets dels treballadors.

Utilitzant diversos exemples, Scholz introduirà el que ell anomena el "cooperativisme de plataforma", un paradigma de plataformes i serveis a Internet basat en la propietat i la governabilitat democràtica. Es tracta d'una proposta de moviment de l'economia en una direcció que beneficiï a més ciutadans i ciutadanes.

"A Silicon Valley els hi agraden les grans disrupcions; anem a donar-los-hi una!"

Aquesta trobada està organitzada pel grup de recerca Dimmons de l’IN3-UOC i el CCCB, amb la col.laboració de Barcelona Activa, IGOP, Procomuns.net i el projecte P2PValue.

Pàgina amb accés a la traducció del llibre:

http://dimmons.net/cooperativismo-de-plataforma/

Més informació:

http://www.cccb.org/ca/activitats/fitxa/de-leconomia-collaborativa-corporativa-al-cooperativisme-de-plataforma/223889