Past Meetup

Typesystemer, OCaml og ReasonML

This Meetup is past

32 people went

Location image of event venue

Details

Etter mye om og men og minst 2 endringer, er datoen fastsatt og planen lagt.

Meetupen arrangeres i Acandos lokaler på Solsiden (Beddingen 10, 7014 Trondheim). De sponser og mat og drikke, og lar oss være der utover kvelden for å sosialisere. Maten serveres klokken 17:30 og presentasjonen starter 18:00. Før meetupen har Acando en åpen konferanse orientert rundt frontendutvikling med blant annet Mattias Petter Johansson fra Fun Fun Function som keynote speaker. Sjekk ut komplett program og påmelding på http://gnist.pizza/.

# Typesystemer, OCaml og ReasonML av Mikael Brevik

Typing i JavaScript har blitt et klassisk samtaletema både før og etter klokken 4 på en fredag. Vi kjenner mest til språk og verktøy som transpilerer direkte til JavaScript, som f.eks TypeScript, Flow eller Elm. Men det finnes også løsninger som gjør det litt annerledes: Tar utgangspunkt i JavaScript-syntax og tar det inn i et eksisterende funksjonelt språk. ReasonML er en slik løsning. Ikke et funksjonelt typet språk inn i JavaScript, men JavaScript inn i et funksjonelt typet språk.

Vi utforsker konsepter bak ReasonML, ser litt på grunnleggende egenskaper av typesystemet og snakker litt om typer generelt.

---

Mikael (https://twitter.com/mikaelbrevik) organiserer BartJS meetup, hoster BartJS Podcast, Kortslutning Podcast og har ukentlige programmeringsvideoer på Kodesnutt.io.