Past Meetup

Behavior Design meetup with IKEA, TU Delft & Pam activity monitor

This Meetup is past

45 people went

Details

Beste Behavior Design enthusiasts,

Op donderdag 19 september heten we je vanaf 15u30 van harte welkom op het kantoor van Info.nl bij de Nieuwmarkt in Amsterdam (http://www.info.nl/nl/Contact).

Tijdens deze eerste Behavior Design AMS meetup presenteren Hayley Hung, Mikael Berryman en Erik Damen hun visie en persoonlijke ervaringen op het ontwerpen van menselijk gedrag.

Interior design specialist Mikael Berryman werkt al sinds 1998 voor IKEA (http://www.ikea.com). In zijn huidige rol is hij verantwoordelijk voor trendanalyses en gedragspatronen in huis. Hij traint internationaal IKEA medewerkers, werkt mee aan lange termijn strategie en ontwikkeling van het wereldwijde assortiment.

Mikael deelt met ons zijn visie op het gebied van wereldwijde trends, productontwikkeling en onzichtbare routines in en om het huis.

Deze presentatie zal in het Engels zijn.

Met sensoren kan het gedrag van mensen worden gemeten. Het herkennen van patronen in gedrag vraagt complexe algoritmes. In de Pattern Recognition and Bioinformatics group (http://prb.tudelft.nl/) van het Intelligent Systems Department aan de TU Delft wordt hier onderzoek naar gedaan. Hayley Hung is assistent professor en doet onderzoek hoe we signalen kunnen herkennen uit sociaal menselijk gedrag.

Hayley Hung (http://www.linkedin.com/pub/hayley-hung/1/959/2b8) zal ons vertellen over de onderwerpen die ze onderzoekt en de waarde van haar werk voor ontwerpers.

Deze presentatie zal in het Engels zijn.

Van oorsprong is Erik Damen (http://www.linkedin.com/in/erikdamen) natuurkundige. Voor hij met Pam BV startte, werkte hij bij Philips als senior scientist en business development director. Inmiddels is hij alweer 13 jaar actief met de ontwikkeling, productie en het verkopen van de Pam activity monitor (http://www.pam.com) en de software en services die daarbij horen.

De meeste mensen bewegen eigenlijk te weinig (en eten te veel) met negatieve gevolgen voor een gezondheid op de lange termijn, en hun welbevinden op de korte termijn. Tijdens zijn presentatie vraagt Erik zich openlijk af of je mensen nu echt in beweging krijgt met een klein apparaatje aan je broekriem. Of is daar meer voor nodig?

Programma

• 15u30 Ontvangst

• 16u00 Kick-off Behavior Design meet-up

• 17u45 Borrel & napraten

We kijken uit naar jullie komst!

Deze meetup is gratis en er is maar beperkt ruimte. Mocht na aanmelding blijken dat je toch niet kan, meld je dan even af. Op die manier kunnen we iemand anders blij maken met jouw plek.

Vriendelijke groet,

Iskander Smit (info.nl/labs (http://www.info.nl/labs)) Marco van Heerde,
Wilbert Baan, Dennis van Steijn (Somehow (http://www.wearesomehow.com))