This Meetup is past

35 people went

Details

TABLEAU, QLIK ELLER POWER BI?
… det er spørsmålet.

Alle disse er industriledende presentasjonsverktøy som i dag er i daglig bruk verden over.
Men hva er det egentlig som skiller dem? Og på hvilke punkter er de like? I dette arrangementet vil tre ulike spesialister forsøke å illustrere dette gjennom bruk av åpne data fra verdensbanken.

Vi begynner kvelden med å servere mat.
Hjertelig velkommen!

PROGRAM
- Dørene åpnes 17:00
- Mat (Pizza) 17:00 - 17:45

I tur og orden presenteres hvert verktøy i 20-25 minutter inkludert 5 minutter til spørsmål:
- Tableau ved Andreas Halleraker
- QlikView ved Lennart Frimannslund
- Power BI ved Jakub Barzyk

- Oppsummering ca 19:00

-----------------------------------------------------
OM FOREDRAGSHOLDERNE

Lennart Frimannslund
... er doktor i informatikk fra Universitetet i Bergen, der han fokuserte på matematiske modeller med anvendelse i den virkelige verden, noe som ga ham innblikk i problemstillinger fra både olje/gassbransjen, havforskning og logistikk. De siste årene har han jobbet med datavarehus og QlikView installasjoner for store aktører både på vestlandet og nasjonalt innenfor kraft-, forsikrings- og eiendomsbransjen.

Jakub Barzyk
... er utdannet MSc i Petrolium Engineering, og har blant annet deltatt i Fast Track Accelleration Program i Halliburton, Houston under utdannelsen. Han har siden 2013 jobbet med BI-prosjekter i store organisasjoner som Halliburton, Aker BP, Maersk og Falck. Jakub er spesialist på Microsofts BI-plattform med særlig fokus på Power BI, SQL Server og Azure SQL Data Warehouse.

Andreas Halleraker
... er utdannet siviløkonom og har jobbet som konsulent innenfor Business Intelligence i hele sin karriere. Han er spesialist på Tableau og Microsoft SQL Server. Med sin erfaring og utdannelse fra både økonomi og IT har Andreas kunne jobbe i flere roller. De fleste kundene han har jobbet for har vært innenfor bank/finans/forsikring, men han har også erfaring fra energi og telekom. Fellesnevner for alle prosjektene er at det har vært Business Intelligence-prosjekter hvor Tableau og/eller Microft SQL Server har vært inkludert i løsningen.