Past Meetup

DevOps med ConDep

This Meetup is past

17 people went

Location image of event venue

Details

Del 1 - DevOps i en DSL

ConDep er et open source domene spesifikt språk (DSL) for å automatisere deployment og infrastruktur på Windows Servere. Hørt om Chef eller Puppet? ConDep er tilsvarende, bare skreddersydd for Windows.

I skrivende stund er ConDep 3.0 timer unna final release. I denne presentasjonen gir Jon Arild Tørresdal deg et godt innblikk i hvordan bruke ConDep til å sette opp og konfigurere Windows servere, samt deploye applikasjoner - alt fullautomatisert og uten nedetid. Han drar også gjennom mange av de nye egenskapene til ConDep 3.0, som setter automatisering av Windows i et helt nytt lys!

Fra kommende ConDep docs:

We believe with version 3.0 that ConDep has evolved into the best Continuous Deployment platform on Windows, and we want the World to know!

http://www.con-dep.net

https://github.com/condep

Del 2 - ConDep i praksis

Frende har brukt ConDep i 4 år (før den ble tilgjengelig som open source). I denne presentasjonen vil DevOps utvikler Kjell Iver Breistøl og Arkitekt Øyvind Fanebust gjennom Q&A fortelle om hvordan de har brukt ConDep til å automatisert alt av infrastruktur og deployment i Frende, og hvordan dette gjorde det enkelt å realisere micro services.

Om Jon Arild

Jon Arild Tørresdal er en utvikler med lidenskap for drift. Han jobber for tiden som IT Arkitekt i forsikringsselskapet Frende. Jon Arild står bak open source prosjektet ConDep og har tidligere ledet NNUG i Bergen fra 2007 til 2011, etterfulgt av leder for NNUG nasjonalt i 2 år.

Agenda

17:00-18:00 - Pizza på Dolly Dimples

Pizza på Dolly Dimples på Torgallmenningen. NNUG spanderer pizza og noe å drikke uten alkohol. Om du ønsker noe annet fra baren tar du det på egen regning :-)

Husk at alle må være tilstede på konferanserommet til 18:00 da presentasjonen starter!

18:00-19:00 - DevOps i en DSL

19:00-19:15 - Pause

19:15-20:15 - ConDep i praksis

20:15-__:__ - Geek Beer

Vi tar en tur til Kontoret bar og fortsetter diskusjonene over noe kaldt å drikke.