Past Meetup

Livecoding av bildeviser i 32 år gammel IDE

This Meetup is past

43 people went

Location image of event venue

Details

Denne gang tar Rolf W. Rasmussen oss med på en aldri så liten tidsreise. Vi skal tilbake til tiden hvor en republikansk underholdingsfigur nettopp var blitt president i USA (uɐƃɐǝɹ), og et land etter en folkeavstemning har bestemt seg for å forlate EU (puɐluøɹƃ).

Noen av oss var kanskje så heldige at vi hadde tilgang på en Commodore 64 i stuen eller på ungdomsværelset. De fleste spilte spill, noen prøvde seg kanskje på litt Basic og de færreste trykket kanskje ut noen linjer assembly.

Lurer du på hvordan det var å programmere på denne tiden? Hvordan jobbet man med kode, testet, bygget og debugget? Bli med når Rolf fyrer opp Omicron Software's "Turbo Ass" fra 1985 (integrert utviklingsmiljø / IDE for MOS 6502 assembly) og live-koder en bildeviser for oss mens han viser og forklarer.

Velkommen til et lærerikt tilbakeblikk, proppfullt av nostalgi - ingen C64-erfaring nødvendig :)

Om Rolf:

Som niåring fikk han en Commodore 64 etter å ha siklet etter naboen sin Dragon 32, og ha forsøkt å bruke ruteark og legoklosser til å forstå hvordan Galaga arcade-maskinen fungerte. Fram 1992 hadde han mye gøy med å lage ikke-interaktive mediapresentasjoner kjent som "demos".

I dag er Rolf W. Rasmussen Chief Software Architect hos Vizrt, et firma som lager verktøy for produksjon, forvaltning og distribuering av grafikk, video og annet innhold for kringkasting- og mediaindustrien. Mens han gikk på institutt for informatikk på universitetet i Bergen hjalp han med å legge om grunnkurset fra å bruke Simula til å bruke Java. Dette videre førte til utgivelse av diverse bøker om Java-programmering som har solgt rimelig bra internasjonalt.

Agenda:

17:00-18:00 - Pizza på Dolly Dimples

Pizza på Dolly Dimples på Torgallmenningen. Bitshift spanderer pizza og noe å drikke uten alkohol. Om du ønsker noe annet fra baren tar du det på egen regning :-)

Husk at alle må være tilstede på konferanserommet til 18:00 da presentasjonen starter!

OBS! - Vi er denne gang på Scandic Neptun - OBS!

18:00-19:00 - Retro-livecoding med Rolf

19:00-19:15 - Pause

19:15-20:00 - Retro-livecoding med Rolf

20:00-__:__ - Geek Beer