Past Meetup

Tjenerfri, hendelsesdrevet arkitektur

This Meetup is past

53 people went

Location image of event venue

Details

Distribuerte applikasjoner er nå normen. Distribuert på tvers av tjenester, servere, datasentre og skyer. På forskjellige plattformer og av forskjellige team.

Hvordan kobler vi alle disse sammen? Det viser seg at hendelser, eller events, er et godt verktøy. Isteden for tette koblinger direkte mellom tjenestene dine, bruk en løs og fleksibel hendelsesbasert arkitektur. Vi drar det og litt lengre opp stacken til funksjoner og lambdaer og ser hvordan tjenerfri, eller "serverless", arkitektur kan være et kraftig verktøy i kombinasjon med hendelser, og gir oss muligheten til å lage kraftige applikasjoner raskt og med et minimum av seremoni. Ønsker du å kjapt bygge en robust og skalerbar hendelsesbasert arkitektur, så er dette sesjonen for deg. Vi går igjennom konseptene og hvordan du kan sette det ut i praksis.

GLENN F. HENRIKSEN
Glenn F. Henriksen leder Microsoft Cloud hos Knowit Stavanger. Her får han utforske nye verktøy, prosesser og teknologier og å stadig forbedre måten han og hans kollegaer jobber med kode, oppgaver og prosjekter. Han har vært en Microsoft Development MVP, en del av Microsoft Regional Director programmet og er en Azure Advisor. I løpet av de siste 18 årene har han vært medeier i et firma, jobbet som mellomleder, support, nettverksadmin, utvikler, arkitekt, tech lead og mer, men hans favoritt er fremdeles å bytte kode mot mat.

## AGENDA

17:15-18:00 - Pizza på Scandic Bergen City i sophus (1.etasjen)

18:00-19:00 - Tjenerfri, hendelsesdrevet arkitektur (presentasjon)

19:00-19:15 - Pause

19:15-20:00 -Tjenerfri, hendelsesdrevet arkitektur (presentasjon) fortsetter

20:00-__:__ - Geek Beer

Vi tar en tur til Henrik øl- og vinstove og fortsetter diskusjonene over noe kaldt å drikke.